friss euró forint árfolyam
Mennyi az euró forint árfolyam? Friss grafikon.

A Kormányinfó alatt erősödik a forint, ennyi a dollár árfolyam most

Gyengült csütörtök reggelre a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. Friss grafikon is jön a forint dollár árfolyam kapcsán.

Az eurót reggel hét órakor 379,05 forinton jegyezték az előző esti 378,27 után. A forint dollár árfolyam úgy állt, hogy reggel már 345,94-ra ment fel az amerikai pénzeszköz az esti 345,00-ről. A svájci franké pedig 385,81 forintra 384,31-ről. 

Maradva kicsit a forint dollár árfolyam kérdésénél. A csütörtök délelőtt számait figyelve azt látjuk, hogy a legfrissebb (10:11) adatok alapján tovább gyengül a magyar pénz hozzá képest. Jelenleg 345,4 forint felett megy a kereskedés valamive. Annak ellenére, hogy röviddel ezelőtt megközelítette a 347-et is.

Ha megnézünk egy grafikont a mozgásról, akkor azt látjuk, hogy jelenleg egy erősödő csatornában van a forint árfolyama a dollárhoz képest. Volt viszont egy iránymutató gyertya a kereskedésben, ami azt is jelentheti, hogy megkeresi az árfolyam az ellenállást. A mellékelt képen ez a felső sárga vonal lehet, valahol 350 környékén.

Ellenkező esetben, ha a világpiaci folyamatok úgy állnak, akkor 330 forint is lehet a dollár árfolyam.

forint szerdán mintegy 2 százalékkal gyengült mindhárom devizával szemben azt követően, hogy az MNB alelnöke egy lapinterjúban felvetette annak lehetőségét, hogy a monetáris tanács jövő heti ülésén döntés születhet a kamatfolyosó szélességének módosításáról.

Csütörtök reggeli jegyzésén a forint 1,5 százalékkal áll gyengébben a hétfői kezdésnél az euróval, 1,9 százalékkal gyengébben a dollárral és 1,6 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben. Az év eleje óta a forint erősödött mindhárom devizával szemben, 5,1 százalékkal az euró, 7,3 százalékkal a dollár és 4,4 százalékkal svájci frank ellenében.

A forint dollár árfolyam alakulását folyamatosan figyeljük, holnap is jelentkezünk.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük