Fehér eper japán
Japán fehér eper

Most padlót fogsz, ez az eper tényleg luxus

Gyümölcs. Amikor valaki a luxusra és a vásárlásra gondol, nem ez jut először eszébe. Annak ellenére sem, hogy mint megtudtuk a 24.hu cikkéből, az eper lassan megfizethetetlen a magyaroknak. Jöjjön néhány darab a legdrágább gyümölcs listáról.

Vannak, akik a luxust a hajóban, az órákban, vagy éppen a finom ételekben keresik, mondjuk egy Michelin-csillagos étteremben. (Esetleg megeszi a világ legdrágább szendvicsét) A most következő gyümölcsöket viszont aranyáron mérik.

A tehetős szupergazdagok azonban nem félnek akár több ezer dollárt sem kifizetni értük, ha úgy érzik, soha vissza nem térő, különleges élményben lesz részük. Szóval aki kényeztetni akarja magát, próbálja ki ezeket az ínyencségeket.

Japánban az eper az egyik legnépszerűbb gyümölcs. Viszont ez a fehér (címlapképünkön) termés párját ritkítja. Aki kóstolta, azt mondja az íze is megismételhetetlen, az ára viszont biztosan. Nina Derwin a Delis.com újságírója arról számolt be, hogy egyetlen darabért 10 dollárt (3400 forint) is elkérhetnek.

Az egyik legdrágább gyümölcs nem az eper, hanem a Miyazaki Mangó

sekai ichi almát Japánban termesztik. A neve magyarul annyit tesz, hogy a „világon a legelső”. Az alma kerülete akár 40 centiméter is lehet, a súlya pedig az egy kilót is elérheti. Darabja 20 dollárnál kezdődik.

Az eper után igazi kuriózum következik. Kínában, hosszas kísérletezés után sikerült létrehozni a Buddha alakú körtét. Gondosan kezelt és földöntúli szeretettel érlelt gyümölcsről van szó. A lap cikke szerint egy darabért nem félnek elkérni 8 dollárt (2800 forint) sem.

Buddha körte

A Yubari King dinnyéket valódi műalkotásként kezelik és 100 napig dédelgetik a gazdák. Ezután a lehetséges legmagasabb piaci áron eladják. olt olyan év, hogy a rendszeres év eleji aukción rekordot jelentő 5 millió japán jenért, közel 14 millió forintért kelt el egy pár Yubari King sárgadinnye.

A luxus japán gyümölcshöz persze hozzá lehet jutni olcsóbban is, hiszen darabját 200 dollárért, vagyis olyan 68 ezer forintért vesztegetik. De azért fogadjunk, hogy nem rohanna senki egyből a sarki zöldségeshez értük.

A státuszszimbólummá vált édes dinnyét kizárólag a japán Hokkaido tartományban található Yubari kisvárosban termesztik.

miyazaki mangó legdrágább gíümölcs

Miyazaki mangó néven ismert mangó egy bizonyos fajtájáért akár 3600 dollárt is elkérhetnek. Ami őrület! Hajlandó lennél kifizetni érte 1,2 millió forintot? Pedig hidd el, valaki megteszi.

A Miyazaki mangót, amit a magascukortartalma és a gyönyörű színe miatt szinte istenítenek, a Nap tojásának is nevezik.

Ezt olvastad? Pachert Balázs már 5 milliós cipőt is árul.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük