mészáros lőrinc 250 alapítvány adomány
Mészáros Lőrinc

Magyaroszágon nő legjobban a gazdag emberek száma

A gazdag emberek, pontosabban szupergazdagok világáról írt egy tanulmányt a Knight Frank elemzőcég, amit a Portfolio.hu szemlézett.

Érdekes megállapítások vannak benne arról, hogy a világon hogyan nő majd a számuk. De kezdjük az elején. Kik tartoznak ebbe a körbe? Ezen a listán a 30 millió dolláros (10,5 milliárd forint) nettó vagyon felett rendelkezők szerepelnek ebben a kategóriában.

És itt esett le az állunk. Az jött ki nekik ugyanis, hogy a következő öt évben az egész világon Magyarországon nőhet legnagyobb mértékben ezeknek a gazdag embereknek az aránya. Méghozzá nem is kis mértékben, 74,4 százalékkal. Becsléseik szerint 2027-re nem kevesebb, mint 415 olyan hazai üzletember lesz, akinek a nettó vagyona meghaladja a fent említett álomhatárt.

És ez még távolról sem minden. Ha csak a dollármilliomosokat nézzük, akkor azt tapasztaljuk, hogy

2022-ben 31.844 dollármilliomos volt Magyarországon, 2027-re már 66.690-re prognosztizálja a tanulmány. Ez nem kisebb, mint 109 százalékos növekedést jelent.

Ezzel az eredménnyel ebben a kategóriában is világelsők vagyunk.

A miértekről a lap cikke szerint nem sok szó esik. Az inflációnál megismert fogalom, az alacsony, vagy magas bázis lehet a kulcs. Itt ugyanis arról van szó, hogy jelenleg alacsonyabb a számuk ezeknek a gazdagoknak, ezért lehet ilyen kiugró növekedésre számítani.

Éppen a múltkor foglalkoztunk a Luxushirek.hu oldalon a leggazdagabb magyar emberek listájával. A 100-as válogatásból kitűnt, hogy azért a válság és a háború nem fog mindenkin.

Óriási mértékben növelte előnyét ugyanis a Mészáros Lőrinc Csányi Sándor tandem a többiekkel szemben. Érdekesség, hogy az első 10 helyezett sorrendje szinte teljesen megegyezik a 2022-es listával.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük