Magyarország legdrágább ház 6 milliárd budapest andrássy út Tildy palota
Magyarország legdrágább háza a budapesti Tildy palota

Ilyen belül Magyarország legdrágább háza

Lagzi Lajcsi birtoka? Ugyan kérem. Nem a mulatós sztáré Magyarország legdrágább háza. Mutatjuk gyorsan melyik az.

A Világgazdaság csinált egy remek összeállítást a hazánkban eladó, luxus kéglikről. És kiderült, hogy nem a trombitás Galambos Lajos mocsai birtoka a legborsosabb árú. Hiába hirdetik közel 5 milliárd forintért. Akit még egy ennél is impozánsabb és főleg értékesebb ingatlan érdekel, olvasson tovább.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a lapnak elmondta, hogy nettó 6 milliárd forintos irányárával egy Andrássy út végi palota a legdrágább eladó lakóház most éppen Magyarországon.

Az 1872-ben átadott egykori Tildy-palotát már több éve árulják, nagyjából változatlan áron. 2016-ban még 6,8 milliárd forintot kértek volna érte, de volt, hogy 5,5 milliárd forintért is hozzá lehetett volna jutni.

Az euróban meghatározott eladási árat az euró-forint árfolyam is mozgatja, ami biztos, hogy most 16 millió euró szerepel a hirdetésben.

Járjuk már egy kicsit körbe, mert elképesztő számok vannak. Ha hitelből szeretnéd finanszírozni a vételt, akkor készülj. Havonta valamivel több, mint 42 millió forintot kell majd fizetned, de ki számolja az aprót? 4,82 milliárd forintot is fel lehet rá szépen venni, de nem biztos, hogy elég lesz hozzá egy egyszerű munkáltatói igazolás.

Íme Magyarország legdrágább háza szaunával, konditeremmel

A komfort szint persze luxusnak van jelölve a hirdetésben, de van légkondi és még teremgarázs is szerepel az árban.

A Villában 4 db lakás került kialakításra, ami jelenleg bérbe vannak adva, a 2 lakás 450 nm, 1 lakás 350 nm és 1 lakás 300 nm, 9 gépkocsi beállós garázs, tarolok, boros pince, wellness terem, szépen rendezett udvar szökőkúttal – olvasható az Ingatlan.com oldalán.

Nagyon fontos szempont, amit kiemelnek a hirdetésben és ennek valószínűleg óriási szerepe lesz a vételben: tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető.

A belső képeken jól látszik, milyen szép is a belső udvar és milyen elegáns, szoborral díszített szauna és fantasztikus konditerem egészíti ki a kínálatot. Egyszerűen elképesztő, a legdrágább eladó lakóingatlan az országban.

Ezt olvastad? Íme belül Rubik Ernő luxusháza.

Címlapi kép és fotók: Ingatlan.com

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük