Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin egy luxus házban katonák és emberek között
Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin egy luxusjacht büszke tulajdonosa is

Ez sokak figyelmét elkerülte? Elképesztő, mit rejt igazából Putyin vonata

Miután Prigozsin luxusházát jól kitárgyalta a világ, a korábbiaknál is őrültebb fotók jöttek, de ezúttal egy vonat a főszereplő. Mégpedig Putyin szerelvénye. Nézzünk be ebbe is!

A Mihail Hodorkovszkij volt orosz oligarcha által alapított londoni Dossier Center oknyomozó csoport kezdett kutatásba. Ők osztottak meg szupertitkosnak gondolt fényképeket több nyugati lappal, így a CNN-nel is Vlagyimir Putyin rejtélyes luxuvonatáról – írta a Portfolio.hu.

Nézzük az alapokat. Hodorkovszkij azt mondja, hogy az anyagokat a Cirkon Szolgálat egyik bennfentesétől kapták meg. Az orosz állami vasutak őket bízta meg azzal, hogy az elnöki hivatalhoz tartozó kocsik felszerelésével foglalkozzanak.

Az elnöki szerelvény kívülről egyébként semmiben sem különbözika többi helyi járattól. A belseje viszont ég és föld. Van saját edzőterme és wellnessrészlege, de építettek bele egy komplett kozmetikai központ is. Nyilván egy csempézett fürdőszoba és török stílusú gőzfürdő is szolgálja a kényelmet.

Védett a lehallgatórendszerekkel szemben, ráadásul nem szerepel egyetlen nyilvántartásban, vagy vasúti menetrendben sem. Így is leplezte le a létezését egy amatőr vonatfigyelőre brigád.

A hírek szerint Putyin az utóbbi időben előszeretettel használja a vonatot belföldi utazásra, az ugyanis nem mérhető be radarral úgy, mint egy repülő. A háború kezdete óta a vonat leginkább Valdajnál tartózkodik, ahol az orosz elnöknek nagy rezidenciája is van.

Korábban a Luxushirek.hu oldalon is foglalkoztunk Vlagyimir Putyin földöntúli luxussal ellátott otthonáról. Az aranyszékekkel ellátott vityillóról itt olvashatsz részletesen.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük