A Louis Vuitton megcsinálta 2023 legdrágább karácsonyfáját – fotó

A Louis Vuitton tervezői nem fogták vissza magukat. A luxusmárka több mint öt méter magas installáció az egyik ikonikus londoni szálloda halljában áll.

Elképesztő látványban lehet része azoknak, akik mostanában betévednek az ötcsillagos Claridge’s hotelbe Londonban. A szálloda aulájában egy hatalmas Louis Vuitton bőrönd tárul a szemük elé, amelyben krómozott oszlopok alkotnak egy szimbolikus fenyőfát.

A „fa” 15 függőlegesen egymás mellé állított, különböző magasságú ilyen oszlopból áll, amelyek a Claridge’s építészetének Art Deco elemeit tükrözik.

Amikor azt írtuk, hogy hatalmas, akkor azt komolyan is gondoltuk: az installáció 5,2 méter magas, és igen, valóban egy hatalmas, erre a célra készített bőrönd foglalja keretbe.

A díszek sem hétköznapiak: összesen 21 darab Vivienne figura található meg rajta. A Vivienne a Louis Vuitton egyfajta kabalafigurája, amelyekkel egyébként ajándéktárgyak, ékszerek és kiegészítők is készít a márka. Itt nézegethetsz belőle többfélét, potom pár ezer euróért.

A nem mindennapi dekorációt megkoronázza a párizsi folyóparton található Asnières, Louis Vuitton történelmi családi házának és műhelyének makettje. Az ünnepi hagyomány folytatásán túl az együttműködés a két ikonikus intézmény közös történelmét is szimbolizálja: mindkettőt 1854-ben alapították, és a luxusutazásokhoz fűződő kapcsolatukról híresek – írja a Designtaxi.com.

A luxushotel karácsonyi dekorációi egyébként minden évben lenyűgözőek, mutatjuk, mi fogadta az érkező vendégeket például 2021-ben:

Tavaly a Jimmy Choo tervezte a benti „karácsonyfát”, akkor így nézett ki:

(Borítókép: Pixabay)

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük