ikea tányértartóból elegáns luxus könyvespolc készült
IKEA tányértartóból készült ez a könyvespolc

Lenyűgöző könyvespolcot csinálhatsz ebből az olcsó IKEA termékből

IKEA-s. Elegáns, praktikus és egyedi – ránézésre súlyos tízezreket is elkérhetnek egy ilyen polcért. Azonban ez a polc nem is igazi polc, ráadásul fillérekért beszerezhető.

Új könyvespolcot keresel, és első utad az IKEA valamelyik áruházába vezet? Jó döntés, de mint kiderült, nem feltétlenül csak a polcok között érdemes keresgélni. Medina Grillo designer gondolt egyet, megvásárolta az IKEA OSTBIT nevű tányértartóját (körülbelül kétezer forintért), és egyedi polcot varázsolt belőle. Grillo egy TikTok-videóban meg is mutatja a követőknek, mindezt hogy csinálta.

Először is, vesz néhány filléres öntapadós kampót, amit felragaszt a falra. Ezután egész egyszerűen függőlegesen felakasztja a tányértartókat, és a rácsokon elhelyezi a könyveit. A megoldás helytakarékos, és akkor is megoldható, ha albérletben laksz, ugyanis nem kell lyukakat fúrni hozzá a falba – írja az Apartment Therapy.

@grillodesigns

Sharing one of my all time favourite bedroom hacks (again) … turning a dish/plate rack into a bookshelf! But this time I’m making it a little bigger by adding 3 more IKEA OSBIT racks to accommodate some of my newest books. Definitely save this one to try if you haven’t already! What do you think? New book additions include; ‘The Hundred Years’ War on Palestine by Khalidi, Rashid Gaza: An Inquest into its Martyrdom Illustrated by Finkelstein Against the Loveless World: Susan Abulhawa Edge of Here by Kelechi Okafor #ikehack #ikeahacks #booktok #bedroomhacks #bookshelf #bookshelfdiy #ikea

♬ La foule – Remastered – Édith Piaf

Néhány kommentelő megjegyezte, hogy a kampók valószínűleg nem tapadnak rendesen a falhoz. Egy másik hozzászóló azonban tudja a megoldást: mint írja, a falat alkohollal kell megdörzsölni, mielőtt feltennénk a kampókat. Mások arra panaszkodtak, hogy a ragasztó túlságosan ragad, és letéphet egy festékréteget. Grillo szerint azonban elég a kampót kissé felmelegíteni, például egy hajszárítóval, és az könnyedén leválik a falról.

Ezt olvastad? Bodrogi Gyula ezzel a luxusautóval jár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük