Ferenc pápa érkezése plüss pápa sofőr
Ferenc pápa érkezése után a sofőr plüss pápát ajándékozott neki

Ferenc pápa érkezése után a sofőrje plüss pápát adott ajándékba, kiborult egy kommentelő

Ferenc pápa érkezése után rengeteg fotó készült az egyházi vezetőről Magyarországon. Köztük az egyik legcukibb.

A sofőrje ugyanis, miután Őszentsége beszállt a Fiatba (erről még később lesz szó) egy cuki kis plüss pápát ajándékozott neki – írja az RTL. Miután megkapta azt, első dolga volt, hogy megáldja.

A lap azt írja, hogy a Vatican News beszámolója szerint a megáldott plüssjáték egy kisgyermekhez kerül majd.

A csatorna a Facebook-oldalára ki is rakta a cikket, ahol érkezett néhány komment. Volt, aki rosszul értelmezte elsőre és minipipát olvasott. Szilvia ezt tette hozzá: „A lányom azt mondta:Harry Pottert kapott!” Hát nem.

„Azt hittem Nagy Ferót” – tréfált egy kommentelő, míg egy másik sokkot kapott. „Fű, de pszicho feje van. Én megijedtem” – írta Szilvia. Szóval ilyen kommenteket is hozott a pápa érkezése.

Van itt egy másik érdekesség is, amit a Telex fejtett meg a pápalátogatás során. Méghozzá azt, hogy a minden luxust nélkülőző Fiat 500X Sport azt üzeni, hogy a fényűzés nem szükséges. „Ez az idős férfi bármit választhatna, mégis azt fejezi ki: az előkelő márkákkal járó státusz ígérete hamis” – írja a lap.

Ferenc pápa az érkezése után egy Fiat 500X Sportba szállt be

A Szentatya az érkezése után ha úgy tetszik, mindenkinek üzent ezzel mindenkinek, aki egyszer is életében vett méregdrága, hatalmas járművet. Ezzel pedig esetleg indokolatlanul nagy teret hasítana ki magának a világmindenségből.

A Telex beszámolójából kitűnik, hogy Most összesen negyven darabból áll a szűkebb vatikáni járműpark, de számos példány Afrikában, vagy éppen az Egyesült Államokban áll készenlétben, és csak körülbelül 15-20 különböző jármű szolgál Rómában.

A pápalátogatás alkalmából az is kiderült, hogy egyházfő a szerénységet és egyszerűséget köti ki az alkalmazottai számára. Ebbe a vonulatba illik bele a felszereltségtől függően mindössze 9,5-12,5 millió forintért kapható 500X is. A Ferenc pápa autóiról szóló cikket itt olvashatod el.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük