Károly király koronázása
Károly király a koronázása előtt igazi luxushintóba ül

Elképesztő mit rejt III. Károly király hintója – videó

III. Károly brit király koronázása április 6-án, szombaton lesz Londonban. Az előkészületek elképesztőek, vannak, akik már napok óta a vonulási út mellett sátoroznak például.

Megint mások pedig úgy veszik az ajándékokat III. Károly bármijével, mintha nem lenne holnap. Na de, van itt egy érdekes kérdés a ceremóniával kapcsolatban. Milyen hintóval érkezik Károly király a koronázása helyszyínére, ahol az unokák szeme láttára uralkodóvá avanzsál? Mutatjuk.

Elöljáróban annyit már most érdemes elmondani, hogy luxusban nincs benne hiány. A mostani hintó már csak kívülről emlékeztet igazából az uralkodócsalád régi fogataira. Károly királyé belül gyakorlatilag inkább hasonlít egy luxusautóra, elképesztő, hogy mit rejt.

Kényelmes ülések, légkondi és pöpec lengéscsillapító is dukál hozzá, hogy a királyi pár útja a lehető legsimább legyen a palotából a Westminster-apátságba.

A London közepén, a parlamenttel szemközt emelkedő apátság egyébként több mint 900 éve az angol-brit uralkodók hagyományos koronázó temploma.

A Hír Tv TikTok oldala szépen meg is mutatta az új járgányt és a 250 éves darabot is. A rend kedvéért ugyanis abba is beül majd a III. Károly király és a királyné a koronázás után – írja a Vg.hu.

@hirtv_official III. Károly és felesége Kamilla Királyné 2 hintóval utazik majd a koronázási ünnepségen. Az egyik egy modern legkondicionálóval felszerelt, míg a másik egy több, mint 250 éves jármű lesz. Mutatjuk a részleteket. #hírtv #koronázás #nagybritannia ♬ eredeti hang – HírTV – HírTV

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük