sok eurót tart a kezében egy ember
Mennyit gyengült a forint ma? Íme a friss euró árfolyam

Jól teszi, aki most vesz? Ennyi az euró árfolyam ma

Elkezdődött a hét és újabb küzdelmes napok várnak minden valószínűség szerint a pénzünk előtt. Az euró árfolyam ma reggel gyengüléssel kezdett.

Gyengült a forint hétfő reggelre a péntek esti árfolyamához képest a nemzetközi devizakereskedelemben. Az eurót hétfő reggel 7 órakor 390,23 forinton jegyezték, ami mostanra alig változott, hiszen jelenleg 390,20-on kereskednek vele.

Kicsit megnézve az EUR/HUF grafikont, próbáljuk kitalálni, vajon jól teszi-e, aki most vesz eurót.

euró forint árfolyam eurhuf ma
Az euró árfolyam alakulása (Forrás: Investing.com)

A grafikonon az látszik, hogy az RSI a napos adatok szerint kétszer is túladott volt az elmúlt időszakban. Egyszer visszaesett, majd pedig újra elhagyta a fehér részt a piros vonal, így ez azt mutatja, hogy nincs akkora erő talán a felfelé való elmozdulásban.

Merre mozdul el az euró árfolyama ma és a közeljövőben?

Noha az MACD esetében magasabb csúcshoz magasabb érték tartozik, az előző indikátornál divergencia figyelhető meg. Tehát a grafikonon elért magasabb csúcshoz alacsonyabb érték tartozik, ami a trend fordulását valószínűsíti a közeljövőben.

A következő szinte, amit az euró árfolyam megkóstolhat, az az előző ellenállásnál lehet valahol 380 és 385 környékén. Ellenkező irányban a 400 forintos korábbi csúcs lehet a célpont, érdeklődve figyelik a szakemberek, merre mozdul majd el az árfolyam.

Az amerikai dollár árfolyama 354,91 forintra emelkedett és itt azt tapasztaljuk, hogy folyamatos eddig a gyengülés, hiszen ebben a pillanatban 355,45 forinton lehet vásárolni.

Bod Péter Ákos beszélt kicsit a forintról és annak jövőjéről:

A svájci frank jegyzése reggel 405,92 forintra ment fel a pénteki 405,33 forintról és ha rákeresünk azt látjuk, hogy most éppen 405,84 kemény magyar forintot kellene érte fizetni, tehát itt kicsi visszaerősödést tapasztalhatunk.

Hétfő reggeli jegyzésén a forint 1,5 százalékkal áll gyengébben az egy héttel korábbinál az euróval, 1,7 százalékkal gyengébben a dollárral és 1,2 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Az év eleje óta a forint 2,3 százalékkal erősödött az euró, 4,9 százalékkal erősödött a dollár ellenében és 0,5 százalékkal gyengült a svájci frankkal szemben.

Ami még érdekes lehet a hazai befektetőknek is, hogy leminősítették az Egyesült Államokat. Mit jelent ez, milyen következményekkel járhat? Bencze Balázs profi trader erről készített egy videót. Aki szorosan figyeli a dollár mozgását, jobban teszi, ha ezt megnézi:

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük