friss euró forint árfolyam
Mennyi az euró forint árfolyam? Friss grafikon.

Erősödött ma a forint, de olcsó, most kell venni eurót? Itt az előrejelzés, milyen árfolyam jöhet még augusztusban

A keddi gyengülés után erősödéssel indította a szerdai napot a forint. Az euró árfolyama is benézett bőven 390 alá és mutatjuk, hogyan áll a dollár, a svájci frank, a font, a lej és a lengyel zloty. Plusz, itt az augusztusi előrejelzés.

Nézzük is gyorsan a friss híreket a pénzpiacokról. Tegnap este 390,36 forintra erősödött az euró a forint ellenében, most viszont azt tapasztalhatjuk, hogy 388,24-on kereskednek az európai devizával. Az amerikai dollár jegyzése 356,42 volt a tegnapi záráskor, jelenleg 1 dollár 353,77 forint.

Nézzük a szokásos kis grafikonunknat, aminek a segítségével próbálunk jósolni a jövőre és megmutatni, milyen euró árfolyam jöhet még augusztusban. Ami most következik, az pusztán egy technikai alapon történő elemzés.

Euró forint árfolyam elemzés

Az Investing grafikonján látható, hogy erős alapokon nyugvó 372 forintos árfolyamról rugaszkodott el a pénzünk és lett egészen 393 egy euró. Itt pedig mintha kezdene kialakulni egy zászló, aminek a jellemzője az, hogy amennyiben felfelé tör ki az ár, akkor az emelkedés a zászló magassága lehet. Ezt jelöltük piros szaggatott vonallal és bár nehéz leírni, ez adott esetben 416-418 forintos euró árfolyam lenne.

euró forint árfolyam
Euró, forint árfolyam – elszáll még augusztusban az európai pénz értéke?

A zászlók nem szoktak túlságosan sokáig életben maradni, így mivel csak a hónap eleje van, hamarosan eldől, hogy augusztusban a magasabb cél felé mozdul el a forint, vagy kilépve az alakzatból megnézi újra hosszabb távon a 385-öt, esetleg a korábban többször is támaszt adó 370 körüli szintet. (Itt egy EUR/HUF átváltó kalkulátor)

A svájci frank árfolyama 404,98, míg az angol fontért 451,94 egységet kérnek a magyar pénzből. A lengyel zloty 87,22-n forog, miközben a román lej 78,49 forintba kerül.

Mi a helyzet a tőzsdén?

A pénzzel és befektetéssel kapcsolatos előrejelzés még, hogy melkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), a nap folyamán azonban elképzelhető a negatív korrekció az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A BUX 585,50 pontos, 1,07 százalékos emelkedéssel, 55 076,08 ponton zárt kedden.

Varga Zoltán közölte, az OTP jegyzése a csütörtök reggeli jelentés előtt megközelítette a 14 ezer forintos szintet. Ez fontos akadályt képezhet, felette 14 180 forintnál van a következő technikai ellenállási szint. Hozzátette, hogy az árfolyam már erősen túlvett, így nem zárható ki, hogy néhány napon belül negatív korrekció indul a papír árfolyamában. Kedden az OTP-részvények ára 370 forinttal, 2,74 százalékkal 13 870 forintra erősödött, forgalmuk 14,8 milliárd forintot tett ki.

A Mol részvény továbbra is lefelé tart. A 200 napos mozgóátlag letörését követően most 2600 forint közelében húzódnak támaszok – írta az elemző. Az előző nap a Mol árfolyama 54 forinttal, 1,99 százalékkal 2656 forintra csökkent, 3,2 milliárd forintos forgalomban.

A Richter árfolyama meghatározó ellenálláshoz ért 9150 forintnál, áttörése esetén 9320 forintnál adódhat a következő akadály. Kedden a Richter-papírok árfolyama 100 forinttal, 1,11 százalékkal 9140 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

A Magyar Telekom is folytatta az emelkedést, árfolyamában ellenállás 438 forintnál található. Az előző nap a Magyar Telekom árfolyama 7,0 forinttal, 1,64 százalékkal 433 forintra nőtt, forgalma 96,7 millió forint volt.

Bence Balázs profi trader csinált egy YouTube videót arról egyébként, hogy száguldanak a tőzsdék és mennyire olcsó, vagy éppen drága egy-egy vezető papír.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük