Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc
Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

Itt a felfoghatatlan hír a NER luxus jachtról, amin Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc pihenget

Az már elég szépen bejárta az egész magyar sajtót, hogy Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea milyen jól pihengettek egy 27 milliárd forintos luxus NER-es luxus jachton. Van azonban egy részlet, amit érdemes kiemelni.

Hogy miért? Mert esetleg ezt az irdatlan összeget sokan nem képesek befogadni, hogy mekkora kupac lóvéról is van szó. Kicsit megpróbáljuk közelebb hozni a mindennapokhoz ezt a rongyrázást.

Azt a Telex már megírta korábban, hogy a Mészáros Lőrinc-féle Magyar Bankholdinghoz tartozó cég, az Euroleasing Zrt. a tulajdonosa a csónaknak. Ez derül ki a Rose d’Or nevű jacht hivatalos papírjaiból amiket a lap egy máltai újságíró-alapítvány, a The Daphne Caruana Galizia Foundation segítségével szerzett meg.

No, de akkor a lényeg. Itt ez a múltkor készített infografika a csodás hajóról:

Ezen pedig ott szerepel az a szinte felfoghatatlan adat, miszerint a tankja 130 ezer literes, amibe gázolajat tankolva 5000 tengeri mérföldet is képes siklani a vízen. (annyi idő alatt elég sok Hell jegeskávét szürcsülhet el Várkonyi Andrea…)

Ez pedig azt jelenti, hogy a szerda óta megemelt dízel árával, 638 forinttal számolva – és most figyelj – egy tank üzemanyag

83 millió forintba kerül

a NER ladikba.

Tehát, a lakásárakat figyelembe véve, vidéken bőven megvehető egy tisztes családi ház abból a pénzből, amit belepumpálnak Mészárosék jachtjába, egyetlen alkalommal. Addig, amíg ezt emésztgetjük, boldogan gondolunk az ausgusztus 20-án árstopos sörre és perecre.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük