Forma-1 2023 Bahrein
Forma-1 2023 Bahrein, Sakhir, Red Bull Max Verstappen

Különleges Red Bull videó a Forma-1 2023-as bahreini helyszínéről

Bahrein ad otthont a Forma-1 2023-as évadának első versenyének. A csapatok már túl is vannak a szabadedzéseken. Az Aston Martinos Fernando Alonso villantott.

Arról már ejtettünk szót, hogy az egyik nagy szenzáció idén a 41 évesen is versenyző Fernando Alonso. Írtunk arról is, hogy a csapatától nem akármilyen luxus Aston Martint kapott használatra.

A Forma-1 es csapat a 2023-as idényre egyébként szerződést kötött a luxus életérzést biztosító Velocity Balck-kel. Mostantól a tagjaik közelébe kerülhetnek a versenyzőknek és a csapat tagjainak, ráadásul VIP jegyeket is kapnak különféle rendezvényekre.

Forma-1 2023 Bahrein: elképesztő videó

Ez egyben persze azt is jelenti, hogy a márkanév megjelenik majd az Aston Martinon – írta a Sportindustry.biz. És ha már a Bahreini versenyhétvégénl tartunk, találtunk pár érdekes videót.

A Red Bull például olyan helyekre rakott kamerát, ahova eddig még soha. Az ASMR rajongók imádni fogják az autó hátulján megjelenő szerkezetet. A sebességet és a különleges látásmódot kedvelők pedig az orrkúp alján lévő helyről nézelődhetnek egy kicsit. Mutatjuk!

Red Bull, Bahrein

A másik videó is a Forma-1 2023-as nyitófutamának a helyszínén készült. Megnyitották ugyanis a boxutcát és a TikTok egyik felhasználója nem volt rest, csinált egy egészen remek rövid videót az eseményről. Óriási tömeg, fények, autók és pompa. Erről maradt le, aki nem utazott el Bahreinbe. De most kárpótoljuk ezzel a felvétellel.

Forma-1 2023, Bahrein

Ha már itt tartunk, ejtsünk szót egy kicsit a versenyről is. A rutinos Fernando Alonso, az Aston Martin kétszeres világbajnok spanyol versenyzője futotta meg a legjobb köridőt a Forma-1 2023-as idénynyitó Bahreini Nagydíj pénteki második szabadedzésén.

A 41 éves pilóta mögött a címvédő és kétszeres vb-győztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője zárt másodikként, két ezredmásodperccel megelőzve csapattársát, a mexikói Sergio Pérezt.

Fernando Alonso Aston martin luxus suv
Fernando Alonso, Bahrein, Forma-1, 2023

A kora délutáni gyakorláson még ötödik, monacói Charles Leclerc ezúttal negyedik lett a Ferrarival, míg a hároméves kihagyás után most visszatérő német Nico Hülkenberg ötödik lett a Haas volánja mögött.

A hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) nyolcadikként zárt, márka- és honfitársa, George Russell pedig csak a 13. pozícióban végzett. A Forma-1 2023-as első hétvégéjének eseményei szombaton folytatódnak.

Bahrein történelmi jelentőséggel bír

Aki idáig eljutott az olvasásban, most megtudhat néhány fontos dolgot Bahreinről is. Egy kis szigetországról van szó a Perzsa-öbölben, amelyet a térség egyik legdinamikusabban fejlődő országaként tartanak számon. Az ország gazdasága főként a kőolaj- és gázexporton alapul, azonban az utóbbi években az ország aktívan törekszik a gazdasági diverzifikációra és a turizmus fejlesztésére is.

Bahrein történelmi jelentőséggel bír, hiszen az egyik legősibb civilizáció, a dilmuni civilizáció is itt található. Az országban rengeteg történelmi látnivaló található, például a Qal’at al-Bahrain, amely az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel, valamint a Bahrein Nemzeti Múzeum, amely az ország gazdag történelméről és kultúrájáról ad átfogó képet.

Az ország fővárosa, Manama. Ezt szintén érdemes megtekinteni, hiszen egy modern város, amely egyedülálló módon ötvözi a modern és hagyományos elemeket. Itt zámos bevásárlóközpont, étterem és szórakozóhely található, valamint a Manama Souk, a hagyományos piac, ahol lehetőség van helyi kézműves termékek és ételek vásárlására.

Az ország turizmusának egyik legnépszerűbb attrakciója a Forma-1-es verseny, amelyet a Bahrein Nemzetközi Versenypályán rendeznek meg. Emellett az országban számos vízi és szárazföldi sportlehetőség is elérhető, például a búvárkodás, a jet ski és a homokdűnéken való quadozás.

Összességében Bahrein egy modern és dinamikus ország, amelynek gazdag történelme és kultúrája, valamint a számos látnivaló és turisztikai lehetőség miatt érdemes meglátogatni.

Hasonló cikkek

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük