luxus nyugdíj magyarország
Nyugdíj Magyarországon

Ennyien kapnak luxusnyugdíjat Magyarországon

Kicsit visszatérünk a realitás talajára. Magyarországon ugyan sokan engedhetik meg maguknak a Porschét és a limuzinokat, de azért van eg széles réteg, akinek mindez csak álom. A nyugdíjasok között viszont vannak néhányan, akik szinte dőzsölnek és luxus életvitelt folytathatnak. Mutatjuk, hányan vannak! És megkerestük, mi a lehető legmagasabb nyugdíj.

Friss adatokat közölt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a nyugdíjban, ellátásban, járadékban és egyéb járandóságban részesülőkről – vette észre a Pénzcentrum.hu. 2023. januárjában egy átlagos magyar nyugdíjas 208 ezer forintot kapott a postástól, vagy ennyit utaltak neki.

Egy korábbi adat szerint vannak olyanok, akik ennél jóval többet kapnak. Korábban Farkas András nyugdíjszakértő elmondta, jelenleg nagyon kevesen kapnak egymillió forint feletti nyugdíjat, a számuk valószínűleg a százat sem éri el. Kétmillió forint felettit még ennél is kevesebben, körülbelül 10-en kapnak, háromszázezer és egymillió forint közötti nyugdíjakból már jóval több van. (Itt egy cikk a világ legdrágább pénzeiről)

Érdekesség, ha a legtöbb, legmagasabb luxusnyugdíjra vagyunk kíváncsiak, akkor ezt találjuk. Magyarországon a 2021-es adatok alapján a legmagasabb ellátás összege havi bruttó 1 511 265 forint, ami az állami nyugdíjrendszerből származó összes nyugdíjrendszeri ellátásokat (pl. öregségi nyugdíj, özvegyi- és árvaellátás stb.) magában foglalja.

Ezt olvastad? Itt a 2023-as lista a luxus nyugdíjakról!

Hasonló cikkek

3 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük