Toronto repülőtér arany
Toronto, Pearson repülőtér

Valahogy elloptak 1,6 tonna aranyat konténerestől egy reptéren

Több mint húszmillió kanadai dollár (ötmilliárd forint) értékű aranyat és más értékes tárgyakat loptak el Toronto Pearson nevű repülőtéren hétfőn – közölte helyi idő szerint csütörtökön a rendőrség – írja a BBC.

A helyi rendőrség vezetője, Stephen Duivesteyn a Toronto Star című lapnak arról számolt be, hogy az arany és a több értékes tárgy hétfő este érkezett a repülőtérre, a konténert a teheráruraktárából lopták el.

Hangsúlyozta, a rendőrség úgy véli, hogy a lopás elszigetelt eset volt. Egyelőre senkit sem vettek őrizetbe. A torontói repülőterek hatósága (GTAA) rövid közleményben részletekről számolt be. A tolvajok az elsődleges biztonsági vonalon kívül, egy raktár külső oldalán át jutottak be. Ez „nem érintette a Pearson repülőtér megközelítését. Mindez nem jelentett veszélyt az utasokra vagy a GTAA személyzetére”.

Az országban bányászott aranyat gyakran a Pearsonon tárolják, mielőtt a tengerentúlra szállítják. Kanada légi áruforgalmának csaknem fele ezen a repülőtéren halad át. A Toronto Sun szerint több mint 1,6 tonna arany tűnhetett el a repülőtérről. Ez jóval nagyobb mennyiség, mint a hatóságok által említett 20 millió dolláros értéknek megfelel.

Toronto Pearson repülőtér

A Toronto Pearson nemzetközi repülőtér (IATA: YYZ, ICAO: CYYZ) Kanada egyik nemzetközi légi kikötője. A repülőtér Toronto közelében található, éves utasforgalma 49 507 418 fő (2018). Kanada legfontosabb és legforgalmasabb repülőtere – írja a Wikipedia.

Még egy kis érdekesség a repülőtérről.

futópályái:

  • 05/23 (3389 m, 60 m, aszfalt beton)
  • 06L/24R (2956 m, 60 m, aszfalt)
  • 06R/24L (2770 m, 60 m, aszfalt)
  • 15L/33R (3368 m, 60 m, aszfalt)
  • 15R/33L (2770 m, 60 m, aszfalt)

Kanada az észak-amerikai kontinens nagy részén elterülő független, föderatív monarchia. Területe az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig terjed, északon pedig a Jeges-tengerig ér, fővárosa nem Toronto, hanem Ottawa. Délen és északnyugaton az Amerikai Egyesült Államokkal határos, a két ország közötti határ a világ leghosszabb nem védett határa.

Kanada a világ második legnagyobb kiterjedésű országa Oroszország után.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük