NAV Nemzeti adó és vámhivatal adócsalás magyar
A NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) óriási adócsalás után nyomozott.

Annyit lopott, lövése nem volt, hova rejtette, ezért papíron vezette – na, kik találták meg?

Több mint négy és fél milliárdos adócsalás. Ezt sikerült összehoznia egy biztonsági őröket foglalkoztató, számlagyárat működtető bűnszervezetnek a Nyugat-Dunántúlon. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói harminc embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként – közölte a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.

A tájékoztatás szerint a nyomozás különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folyik.

Az adócsalásban érintett harminc elfogott ember közül hatot őrizetbe vettek: a Győri Járásbíróság négy embert letartóztatott, kettőnek pedig elrendelte a bűnügyi felügyeletét – írta a Telex.

A bűnszervezet stróman ügyvezetők bevonásával és valótlan gazdasági ügyletek lebonyolításával foglalkozó céghálózatot működtetett, amelyben a cégek vagyonőrként és raktárosként dolgozó alkalmazottjait a látszólagosan az elkövetők érdekeltségébe tartozó alvállalkozói cégek láncolatába szervezték ki.

Az adócsalás élvezője azt se tudta, hova dugta

Így olyan költségszámlákhoz jutottak, amelyek révén a fizetendő általános forgalmi adót jogosulatlanul csökkenteni tudták, tehát megvalósult az adócsalás.

Az elkövetők számlagyárat is működtettek. A pénzügyi nyomozók egy nap alatt az ország ötven helyszínén tartottak kutatásokat és lefoglalásokat. A bűnszervezet első számú, több éles lőfegyverrel rendelkező vezetőjét a NAV Merkur bevetési egysége fogta el.

A kutatások során az adócsalást kitervelő bűnszervezet vezetőinek otthonában több mint 350 millió forint és több mint 220 ezer euró (82,4 millió forint) készpénzt, emellett mintegy hetven, nagy értékű ékszert találtak.

A nyomozók mindezeken felül luxusingatlanokat és prémium járműveket foglaltak le, valamint bankszámlákat zároltak.

Volt olyan helyszín, ahol a sokat látott szakemberek is megdöbbentek. Ott már maga a tulajdonos sem tudta, hogy a lopott millióit a háza melyik részében rejtette el. Szerencsétlenségére a pénzügyőrök az eldugott pénzkötegek pontos helyéről

kézzel írt feljegyzéseket találtak

és a széfeket feltörve az utolsó forintot is lefoglalták.

A lefoglalásokkal és zárolásokkal több mint 2,4 milliárd forintnak megfelelő vagyont szereztek vissza az adócsalóktól.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik videójából kivágott képpel emlékeztetünk mindenkit, hogy az adócsalás miért nem jó móka. Soha ne lásson így édesanyád, a szomszéd vagy úgy egyáltalán bárki:

Az adócsalás olyan, mint a medve: nem játék

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük