nav hamis luxus riha
Hamis luxus ruha borzolta a kedélyeket a NAV-nél

Ez a nő egy életre megtanulta, miért ne áruljon hamis luxus ruhát

Mintegy négymillió forint értékű hamis luxus ruha kereste vevőit. Az egyik Tolna vármegyei piacon találták meg a pólókat, pulóvereket és zoknikat egy nőnél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai – írják a Facebookon.

A pénzügyőrök a piactér kínálatának ellenőrzésénél megállapították, hogy egy nő használt termékként kínált luxus márkajelzésű termékeket.

Szakértő is megvizsgálta a ruhákat. Egyértelműen kiderült, hogy nemcsak újak, de hamisak is, és a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül próbálták meg értékesíteni őket. Volt ott minden a hírek szerint: Tommy Hilfiger, Karl Lagerfeld, Hugo Boss és Nike is. Illetve majdnem ezek.

A több száz, használtként kínált, mintegy négymillió forint forgalmi értékű hamis luxus ruha lefoglalásra került. Iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárás indult.

A hamisított termékek nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi kockázatot is jelenthetnek, ezért kiemelt küldetése a NAV-nak ezeket kiszűrni a kereskedelmi forgalomból – olvasható a közleményben.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük