hamis luxusóra
A hamis két darab "luxusóra"

700 ezerért akart venni két luxusórát, de nagyot hibázott

Nem minden arany ami fénylik. Pláne, ha nem is arany, hanem mondjuk két gagyi karóra, amiről a tulajdonosa azt állítja, hogy eredetiek. Hősünk is reménykedett, hogy áron alul lett az övé két darab luxusóra. Hiába.

De mi is történt pontosan? Nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége egy keszthelyi férfival szemben. Nagyon csúnya dolgot csinált, ugyanis hamis luxusórákkal csalt ki több százezer forintot az áldozatától – idézte az ügyészséget a 24.hu.

A férfi korábban hozzájutott a két órához, majd amikor anyagilag rosszabbra fordult a sorsa, támadt egy ötlete. Mégpedig, hogy úgy fog pénzhez jutni, hogy azokat eredetiként értékesíti.

Az egyik ismerősén keresztül kapcsolatba került a későbbi sértettel. Neki egy egészen bonyolult mesét adott elő a „luxusóra” megtekintésekor. Állítása szerint azok eredetiek, és egy gazdag belga üzletember házastársa árulja érték alatt azokat.

A férje börtönbe került, a vagyonukat zárolták és minden ingó dolgot értékesít készpénzért.

(Egyedül a nigériai családfa nem került tehát szóba) Azt is állította, hogy rendelkezik az órák eredetiségét igazoló tanúsítványokkal, amiket pótlólag meg fog küldeni.

A becsapott vevő aztán 700 ezer forintot fizetett a hamisítványokért, azonban rövid időn belül rájött az átverésre, ezért felkereste az eladót.

Az elad még ekkor is ragaszkodott ahhoz, hogy az órák eredetiek, sőt még az állítólagos belga nő keszthelyi házát is megmutatta a sértettnek. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a csalással vádolt férfire azzal, hogy téríttessék meg vele a kárt az áldozatának.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük