szalai ádám egy asztalnál ül
Szalai Ádám

Ezt tuti nem tudtad Szalai Ádám esküvőjéről

Szalai Ádám és élete szerelme Krista Tcherneva megtartotta az esküvőt. Nem is akárhol, Toszkánában mondták ki a boldogító igent. Minden, amit tudni kell a Villa Castello Smilea-ról, videóval.

A Bors pedig kicsit körbejárta, mit kell tudni a villáról, ahol a korábbi válogatott labdarúgó felhúzta a gyűrűt felesége ujjára. Ha lehet így mondani, az eseményt bőven kicsontozták már az elmúlt időszakban, de úgy látszik, van még muníció.

Azt már megtudhattuk korábban, hogy Szalaiékat az egykori miniszter, Balog Zoltán adta össze és a friss házaspárral ott volt a kislányuk is. Efimia Anna augusztusban lesz majd 1 éves.

És akkor térjünk rá a lényegre. Mi volt a nagy esemény helyszíne? A toszkán kisváros, Montale legendás luxusvillája, a Villa Castello Smilea. A Bors cikke szerint az erődítményt eseményekre lehet kibérelni, ott van benne a városi könyvtár és egy kiállítási helyszín is. Az épületet a középkorban egy dúsgazdag helyi család húzatta fel.

Szalai Ádám és 24 éves felesége egyébként három éve találtak egymásra. Sok boldogságot!

A Villa Castello Smilea története

A Villa Castello Smilea több száz éves történelmével visszanyúlik a reneszánsz korszakba. A villa eredetileg a Castello család tulajdonában volt, akiknek szemrevaló építészeti elképzeléseik és a szépség iránti vágyuk ihlette meg ezt a csodálatos alkotást. Az épület építése az 1500-as évek végén kezdődött, és hosszú évek alatt vált véglegessé az olasz mesteremberek aprólékos munkájának köszönhetően.

Építészeti kivitelezése egyesíti a reneszánsz és a barokk stílus jegyeit. Az épület homlokzata gyönyörű arányaival és részletekkel büszkélkedhet, amelyek az itáliai művészet iránti elkötelezettséget tükrözik. A kecses oszlopok és a finom szobrok bemutatják a korabeli művészet és kézművesség mesteri szintjét.

A villa magasított tornyai és csipkés ablakai, melyek a környező tájra nyílnak, lenyűgöző kilátást kínálnak a festői Toszkána vidékre.

Az évszázadok alatt számos ismert és hatalmas olasz nemesi család otthonává vált. A Castello család mellett többek között a Medici, a Borgia, és a Pucci család is élt itt, amelyek mind hozzájárultak az épület gazdag történelméhez. A villa falai között számos híres személyiség, köztük írók, művészek és politikusok is megfordultak, ami tovább növeli az épület kulturális és történelmi jelentőségét.

A Villa Castello Smilea napjainkban az olasz kormány által védett történelmi műemlék és luxus üdülőhelyként üzemel, amely a világ minden tájáról érkező turistákat fogadja. A vendégek elmerülhetnek a régmúlt varázslatában, miközben a modern kényelem luxusában részesülnek. A villa kertjei, kúriái és medencéi olyan helyek, ahol a vendégek nyugalmat és harmóniát találhatnak a természet szépségében.

A Villa Castello Smilea tehát nem csupán egy luxusvilla Toszkánában. Történelmi műemlékről beszélünk, amely a reneszánsz és a barokk korok eleganciáját ötvözi. Az épület méltán büszkélkedhet múltjával és szépségével, amely mind a mai napig lenyűgözi a látogatókat. Ha valaki el szeretné merülni a történelem és a művészet gazdag világában, a Villa Castello Smilea kétségtelenül tökéletes választás egy felejthetetlen élményhez Toszkánában.

Ezt olvastad? Megvan Balatonkenese éke!

    Hasonló cikkek

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük