Hunyadi új magyar sorozat előzetes videó
Részlet a Hunyadi című új, legdrágább magyar sorozat előzeteséből (Forrás: YouTube)

Hunyadi: íme a legdrágább magyar sorozat első videója

Bemutatták az új magyar sorozat (a valaha volt legdrágább) a Hunyadi első trailerét a televíziós szakma legmeghatározóbb eseményén, az évente megrendezett cannes-i MIPTV vásáron és konferencián.

A forgatás alatt lévő Hunyadi – Rise of the Raven – trailerét a Beta Film európai filmforgalmazó először szűk körben vetítette le. Ezután a 400 fős, szakemberekből, filmkereskedőkből és televíziós programszerkesztőkből álló közönség is láthatta.

Nem angol nyelvű kategóriában ilyen kaliberű történelmi produkció, mint a Hunyadi nem készült még sehol a világon”

– mondta el Robert Lantos, a sorozat producere, aki számos kiemelkedő filmalkotást jegyez.

Ehhez tesz annyit hozzá a 24.hu, hogy a valaha volt legdrágább magyar sorozat is lett, az eddigi 10,5 milliárd forintos költségvetésével. A castinggal kapcsolatban Robert Lantos elmondta: a megfelelő szereplőgárda megtalálása jelentette a legnagyobb kihívást.

Mint azt Krskó Tibor, a sorozat másik producere elmondta, a nemzetközi sztárgárda biztosítani tudja a történelmi hűséget. Másrészt közvetlen kapcsolatot teremt az alkotás és a helyi televíziós közönségek között.

„A reneszánsz hadvezér története, aki sok nyelven beszélt, képes összekötni a különböző kultúrájú és vallású európai közönséget” – hangsúlyozta a Hunyadi kapcsán Krskó Tibor.

Káel Csaba, a magyar filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, az NFI elnöke mérföldkőnek tartja a cannes-i eseményen kiváltott nemzetközi visszhangot. Szerinte elképesztő tehetségű szakemberek dolgoznak a magyar filmiparban. Ráadásul a hazánkban forgó nagyszabású külföldi produkcióknak köszönhetően a kisujjukban vannak a legmodernebb technikák.

„Kiváló lehetőség a Hunyadi sorozat arra, hogy filmes szakembereink kreativitásukkal végre egy magyar történetben is elkápráztathassák a közönséget” – mondta.

Ráadásul nem akármilyen történettel léphet szintet a magyar filmipar, hanem Hunyadi Jánoséval, akinek fergeteges cselekedetei a 15. században megváltoztatták Európát.

2024-ben debütál a Hunyadi, a legdrágább magyar sorozat

A Bán Mór regénysorozatára épülő produkciót több mint tíz éve készítik elő a producerek, az egyes epizódokat Robert Dornhelm osztrák rendező mellett Nagypál Orsi és Szász Attila jegyzi.

A 10 részes történelmi sorozat premierje 2024 őszén lesz. Az NFI támogatásával létrejövő alkotás létrehozásában a Serendipity Point Films (Robert Lantos produkciós cége), a Twin Media, a HG Media, az MR Film és a német Beta vesz részt.

A Hunyadi sorozat sugárzási jogát a magyar TV2 és az osztrák ORF TV csatorna is megvásárolta. Előbbi Magyarországon és Szlovéniában, utóbbi pedig Ausztriában vetíti majd a monumentális történelmi TV-eposzt.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük