Zámbó Jimmy
Zámbó Jimmy élete volt ez a ház

Nem akármennyiért eladó Zámbó Jimmy csepeli háza

Zámbó Jimmy háza úgy tűnik, eladóvá lát. A csepeli ingatlantól megválik Edit asszony a legfrissebb hírek szerint. Az ára sem csekélység, ugyanis 130 millió forintért lehet a tiéd.

A Blikk kiszúrta, hogy az Ingatlan.com-on szereplő hirdetésben egészen pontosan 129,9 millió forintért kínálják az ingatlant. Ebből kiderül, hogy a Zámbó Jimmy halála után a család tulajdonában maradó épület összesen 200 négyzetméteres, és 4 szobája van.

Zámbó Jimmy egykori csepeli háza egyébként a Szent László utcában áll. Érdekesség, hogy még a régi berendezésekkel együtt fotózták le, így a gyönyörű hangú, legendás énekes lemezei is a falon vannak a képeken.

zámbó jimmy csepeli háza
Még a falon sorakoznak a lemezek és az ereklyék Zámbó Jimmy csepeli házában
zámbó jimmy háza
A kert is milyen pofás

A hirdetésben nem is rejtélyeskednek. Kuriózumként hirdetik és kiemelik például a dolgozószoba kapcsán, hogy ott készültek azok a remekművek, amelyekre egész Magyarország elérzékenyült egy időben.

Mit tud még Zámbó Jimmy csepeli háza?

Az ingatlan felső szintjén három, teljes értékű szoba van. Jelesül egy gardróbszoba, egy fürdőszoba, illetve a nagyobb hálószoba. Tartozik hozzá még egy óriási kert és terasz, sőt egy teljesen felszerelt kis ház, sőt még egy zárt medence is a szerencsés tulajdonosé lehet.

Zámbó Jimmy halála

A magyar popszakma egyik legsikeresebb magyar énekese. Rajongói „A király”-ként tisztelték és emlegették. Legnagyobb hatást a görög énekes, Demis Roussos gyakorolt rá, akinek stílusa érződik Jimmy dalain – írja a Wikipedia szócikke.

Saját, otthonában tartott fegyverével 2001. január 2-án hajnalban fejbe lőtte magát, majd délelőtt 10 órakor belehalt sérüléseibe.

A Magneoton lemezkiadó vezetője, Joós István szerint a Jimmy becenevet az énekes azért kapta, mert göndör haja volt, mint „Jimmy” Hendrix-nek.[3] Más változat szerint egyszerűen az Imre anglicizált változata, nem az angol megfelelő, hanem hangzásra hasonló.

Ha már eladó házak

Az ingatlan.com októberi lakásárindexe szerint nem változtak országos szinten az eladó lakások és házak árai szeptemberhez képest. Budapesten a nyári hónapok után októberben ismét csökkentek a lakásárak, 0,7 százalékkal, míg a nyugat-dunántúli régióban közel 2 százalékos drágulást mértek egy hónap alatt – derül ki az ingatlan.com októberi lakásárindexéből, amelynek összefoglalóját csütörtökön juttatták el az MTI-hez.

Budapesten összesen több mint 40 ezer új és használt lakóingatlan volt a kínálatban november elején. Az új lakások átlagos négyzetméterára meghaladta az 1,3 millió forintot, a használtakat 943 ezer forintért kínálták, az egyes kerületek között továbbra is komoly eltérések láthatók.

A vármegyeszékhelyeken az új lakások átlagos négyzetméterára 595-1,1 millió, a használtaké pedig 269-748 ezer forint között mozgott.

A fővárosi enyhe visszaesés azzal magyarázható, hogy a magas kamatok miatt még mindig kevés a vevő. Az elmúlt hetekben azonban élénkült az ingatlanpiaci érdeklődés, ami a lakástámogatási változásokkal kapcsolatos bejelentéseknek is köszönhető- állapította meg Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

A legtöbb régióban lényegében stagnáltak az árak havi összevetésben, ugyanakkor a Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala vármegyéket magában foglaló nyugat-dunántúli régióban jelentősebb, 1,7 százalékos áremelkedés következett be.

November első hetében Budapesten a használt lakásokért a három legdrágább kerületben – az V., a XII. és a II. kerületben – négyzetméterenként 1,2-1,52 millió forintot szeretnének kapni a tulajdonosok. Ezekben a kerületekben a legmagasabbak az újlakás-árak is, 2,2-2,4 millió forintnál járnak az átlagos négyzetméterárak.

A  legolcsóbb használt lakások a fővároson belül a  XX., XXI. és XXIII. kerületben találhatóak, ezeknél 662-697 ezer forint az átlagár. 

Az új lakások esetében a XV., XVIII. és XX. kerület nyújtja a legalacsonyabb, 920-956 ezer forintos átlagos négyzetméterárat.

A vármegyeszékhelyek közül Győr, Veszprém és Debrecen vezeti a használtlakás-piaci rangsort, mégpedig 736-748 ezer forintos összeggel. Az új lakóingatlanoknál Debrecen mellett Zalaegerszeg és Székesfehérvár van az élbolyban 950-1,1 milliós értékkel.

A legalacsonyabbak a használt lakások átlagos négyzetméterárai Salgótarjánban és Békéscsabán 269 ezer, illetve 382 ezer forintért hirdetik a lakások négyzetméterét. Ami az új lakásokat illeti Békéscsaba mellett Nyíregyháza és Kecskemét számít a legolcsóbbnak, ahol 595 ezer forint és 700 ezer forint között alakulnak az árak – ismertette az ingatlan.com.

Ezt olvastad? Sebestyén Balázs is árulja a házát.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük