bmw

Nagy dobásra készül a BMW

A német Bayerische Motoren Werke AG (BMW) az autóeladások növekedésére számít az idén. Elsősorban az elektromos és luxusjárművek értékesítésének az emelkedése révén – közölte a cég szerdán.

A BMW idén 8-10 százalék közötti árrésre számít a kamat- és adófizetés előtti eredmény (EBIT) alapján a tavalyi 8,6 százalék után az autógyártó szegmensben.

A BMW autók eladása tavaly 4,8 százalékkal, 2 millió 399 ezer 636-ra csökkent elsősorban a félvezető alkatrészek hiányának, illetve a kínai koronavírus-korlátozásoknak a hatására. Ugyanakkor a BMW elektromos járműveinek eladása tavaly több mint kétszeresére, 215 ezer 752-re nőtt.

Az autógyár szerdán megerősítette a március elején előzetesen ismertetett pénzügyi adatait. Tavaly az adózás előtti eredménye 23,51 milliárd euró volt, szemben az egy évvel korábbi 16,06 milliárd euróval. Az adózott eredménye 12,46 milliárd euróról 18,58 milliárd euróra nőtt, a bevétele pedig 28 százalékkal, 142,61 milliárd euróra emelkedett.

A társaság a tavalyi teljesítmény alapján törzsrészvényenként 8,5 eurót, elsőbbségi részvényenként 8,52 eurót kíván osztalékként kifizetni. Egy évvel ezelőtt ez 5,8 euró, illetve 5,82 euró volt. A BMW az idén 1-5 százalék közötti létszámnövelést tervez a jelenlegi 149 ezer 475-ről.

A Luxushirek.hu oldalán az autók legutóbb akkor kerültek szóba, amikor Tóth Andi Porschét villantott és kiderült, hogy a Tesla töltök fizetősek lesznek itthon.

Az igencsak meglepődött tulajoknak egy levél érkezett arról, hogy március 9-től lesz fizetős a töltők használata. Az írás szerint a díjak töltőhelyenként eltérhetnek, viszont üresjárati díjat is bevezetnek.

A lap cikke szerint ezt abban az esetben számolják fel, ha egy Tesla úgy foglalja el valamelyik töltőoszlopot, hogy közben a Supercharger-állomás már legalább 50 százalékig megtelt. A töltés pedig már öt perce befejeződött. Érdemes lesz tehát odafigyelni, kedves autósok.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük