Bali utazás luxus motor

Balira utazol luxus nyaralásra? Erre a változásra számíts

Az indonéziai Bali kormányzója azt tervezi, hogy a közlekedési szabályok sorozatos megsértése miatt megtiltja a külföldi turisták motorkerékpár-használatát – számolt be a tervről a BBC hírportálja kedden.

„Nem kellene ing, ruha vagy bukósisak, sőt jogosítvány nélkül motorozgatni a szigeten” – mondta I Wayan Koster kormányzó. Az elképzelés szerint akik saját használatú közlekedési eszközt akarnak, a kétkerékűek helyett az utazási irodáktól kölcsönözhetnének autót.

A helyi rendőrség adatai alapján február végétől március elejéig több mint 171 külföldi szegte meg a közlekedési szabályokat. Egyesek még hamis rendszámot is használtak. A Balira látogatók gyakran bérelnek motort, hogy azzal járják be a szigetet, amelynek tömegközlekedése nem fejlett. A kismotorok gyorsak, mozgékonyak és a nehezebben megközelíthető helyek is elérhetők velük.

A javasolt tilalmat várhatóan helyi törvénybe foglalják majd, de betartatásának módja még nem világos. A tervet a koronavírus-járvány után éppen erőre kapó turizmus szereplői, a turisták és a szolgáltatók nem fogadták egyértelmű lelkesedéssel.

Dedek Warjana, a bali motorkölcsönző egyesület elnöke szerint a javaslat elhamarkodott, a hatóságoknak konkrét jogsértések esetén kellene fellépniük, ahelyett, hogy általános tilalmat szabnak ki. Ráadásul ha bérelt autóba ültetik őket, csak a dugókat növelik majd – tette hozzá.

A turizmus Bali éves GDP-jének mintegy 60 százalékát adta a járvány előtt. A tartomány statisztikai hivatala szerint 2023 januárjában Ausztráliából érkezett a legtöbb, több mint 91 ezer külföldi turista. A második helyet Oroszország szerezte meg, körülbelül 22 000 látogatóval.

Balival már foglalkoztunk a Luxushirek.hu oldalon. Akkor egy magyar lány arról beszélt, hogy mennyi költsége van havi szonten az embernek ott. Érdekesség, hogy a motorozásra ő is kitért, de luxus az élet Balin?

A Viragutazó nevű felhasználó egy apartmant bérel a szigeten, havonta nagyjából 160 ezer forintért, ami átszámolva 2,4 millió rúpia nagyjából. Napi 100 ezer rúpiát költ étkezésre, ami mintegy 2400 forint. Saját elmondása szerint nem eszik állatot, ezért sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt.

Olvastad?

Erről a síparadicsomról se maradj le!

Itt a világ első repülőgép luxushotele Balin.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük