Alonso autó

Alonso megmutatta a legújabb autóját

Fernando Alonso viharos hétvégét zárt a Forma-1-ben. Szaúd-Arábiában először dobogós lett, aztán elvették tőle, végül mégis megszerezte élete 100. pódiumos helyezését.

A spanyol Alonso 2005, valamint 2006 Formula–1-es világbajnoka, egyben az eddigi harmadik legfiatalabb (Sebastian Vettel és Lewis Hamilton után) és egyetlen spanyol nemzetiségű Formula–1-es világbajnok. A 2018-as és a 2019-es Le Mans-i 24 órás verseny, valamint a 2019-es Daytonai 24 órás verseny győztese – írja a Wikipedia.

Alonso 41 évesen is fantasztikus teljesítményre képes, hiszen idén az Aston Martin csapatával eléggé repesztett az első futamokon. Ráadásul a közösségi médiában is rendkívül aktív, megnyerő stílusa miatt rengetegen követik az Instagramon például.

Arról korábban írtunk már a Luxushirek.hu oldalon, hogy Alonso milyen Aston Martin „céges autót” hajt. Az oldalán pedig le is leplezte azt. Ebben a videóban az új autóját mutatta be Monacóban, ami egy Aston Martin DBX707.

A verda ára egyébként nem csekélység. 294 886 dollárért juthat hozzá, aki képes rászánni ezt a pénzt. Ezért kap egy négyliteres, duplaturbós Mercedes V8-as motort, ami 700 lóerős, a végsebessége pedig 196 mérföld/óra. Beleülnénk, az egyszer biztos!

A DBX707, Alonso autója 3,1 másodperc alatt képes felgyorsulni 100 km/órás sebességre, a végsebessége pedig 311 km/óra, ami a hasonló kategóriában szereplő riválisai közül megelőzi a Lamborghini Urus Performance-t, a Ferrari Purosanguét, a Bentley Bentaygát és a Maserati Levante Trofeót is.

Hasonló cikkek

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük