luxusautó márkák magyarország 2023 eladott
A luxusautó márkák között a Mercedes S-osztály a legkapósabb

Ezt a luxusautót veszik legjobban a magyarok

A luxusautó márkák között is van olyan, amelyik népszerűbb hazánkban, mint mások. A Totalcar készített egy összeállítást abból, hogy 2023-ban eddig mennyi eladó luxusató találta gazdára.

A tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy itthon ez a szegmense az autókereskedésnek tényleg csak egy részpiac. Magyarországon: idén a teljes piac 0,42 százalékát adták, tavaly ugyanebben az időszakban majdnem 0,5 százalékos volt a részesedésük – írja a lap.

Megjegyzik, hogy 2023 első három hónapjában 125 új luxusautó kelt el Magyarországon, ami 11 százalékos – 15 darabos – csökkenést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Csináltunk egy infografikát, amin pontosan látszik, melyik luxusautó márkák a legnépszerűbbek nálunk.

A Totalcar összesítéséből kitűnik, hogy a Porsche Panamera a 6. helyen végzett 8 darab eladott autóval. Míg az Audi A8-asból már csak 3 darab talált gazdára 2023-ban Magyarországon. Kettő darab Bentley Flying Spur és egyetlen darab BMW 7-es M zárja az értékesített luxusautó márkák sorát.

Ezt olvastad?

Rácz Jenő is kapott egy Mercedest.

3,3 milliárdért árulnak egy házat Budapesten

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük