Veresegyház eladó ház

Ilyen belül egy 445 milliós eladó ház Veresegyházon – megéri? Videó

Sokat gondolkodtunk azon, hogy érdemes lenne szétnézni az eladó házak között Budapest vonzáskörzetében. Erre pont jött is szembe TikTok-on egy videó. „Mire elég 445 millió forint az agglomerációban?” A helyszín Veresegyház, az eladó ház pedig elképesztő. De ér ennyit? Mutatjuk.

A videó elején rögtön megtudhatjuk az alapokat. A Veresegyházon eladó ház 372 négyzetméteres, tartozik hozzá fitness terem, szauna és persze medence is. Három hálószobás, ami ennyi pénzért lehet, hogy kevesebb, mint amit várnánk, de ezt mindenki döntse el saját maga.

Van egy óriási nappali, noha amerikai stílus szerint egyben az étketővel és a konyhával. Kapunk hozzá beépített Bosch gépeket, kávéfőzőt és a konyha ékét, a gránit pultot.

A videóban elhangzik, hogy a kilátás magálrt beszél. Nos, valóban. Látunk családi házakat és fákat is, de azért nem Zanzibár. Egy biztos, a közelben van a veresegyházi medveotthon. És ami viccen kívül az előnyére szolgál, hogy közel van az M3-as autópálya.

@tdg_torokdavidgroup Mire elég 445MFt az agglomerácioban?@Rusai Kriszta #ingatlantok #tdg #Veresegyház #családiház #ingatlan #hegyek ♬ Somewhere Only We Know – Gustixa

A kertben lehet csobbanni a 9×4 méteres fűthető medencében és amit kapunk még ennyi pénzért, a családias környezet a hölgy szavai szerint. Ami az egyik legjobb, hogy a hálószobákhoz saját fürdő is tartozik. A fő hálószobából például tényleg egy gigantikus méretű fürdőbe jutunk, ahol kitűnő minőségű csempék és csaptelepek, bútorok szolgálják a luxus körülményeket.

Nos, ezt kapjuk egy 445 milliós eladó háztól Veresegyházon. Megéri?

És ha már az agglomerációról beszéltünk, a kezünkbe került egy érdekes cikk erről.

Több fővárosi kerületben és a vármegyeszékhelyeken is csökkent az állandó lakosok száma a múlt évben, az agglomerációs települések ugyanakkor szerte az országban népszerű költözési célpontnak számítottak – írta legfrissebb elemzésében az ingatlan.com.

Az ingatlanhirdetési portál vezető gazdasági szakértője, Balogh László szerint folytatódott a korábbi évekre jellemző trend, azaz az agglomerációs települések erősödtek, a drágább lakásokkal rendelkező nagyobb városokban pedig csökkent a népesség; sokan a kiköltözéssel válaszoltak a magas lakásárakra, amihez hozzájárult a lakáshitelkamatok emelkedése is.

Mi történik az agglomerációban és hol van Veresegyház?

Érd lakosságszáma nőtt a legnagyobb mértékben – 821-gyel – egy év alatt, és az érdi átlagos négyzetméterárak a kínálati piacon egy év alatt 16 százalékkal, 753 ezer forintra emelkedtek. Érd után további budapesti agglomerációs települések következnek. A Pest vármegyei Erdőkertesen, Nagytarcsán, Biatorbágyon és Gyömrőn 343-360 fővel nőtt a lakosok száma. Ezeken a településeken az átlagos négyzetméterár 4-21 százalékkal, 661-813 ezer forintra emelkedett. Veresegyház ezen a listán nem szerepel.

A lakosságszám szerinti változását nézve a top 10-ben szerepel még többek között a szintén Pest vármegyében lévő Vácrátót. Itt a lakosság 12 százalékos bővülését 17 százalékos drágulás kísérte, így a négyzetméterárak 733 ezer forintra nőttek. A legjobb tízben az egyetlen nem Pest vármegyei település Hajdúsámson: a Debrecen vonzáskörzetében található településen a lakosok száma 254-gyel bővült, az átlagos négyzetméterárak pedig 15 százalékkal 439 ezer forintra emelkedtek – írták.

A szakértő szerint a lakosságszám-csökkenést elkönyvelő budapesti városrészekben és vármegyeszékhelyeken azért drágultak a lakások, mert az arányokat tekintve mindössze 1 százalék körüli mértékben csökkent a népesség, így marad kereslet az ottani lakásokra. Ráadásul a budapesti kerületek és az egyetemvárosok a befektetési célú vásárlók kedvelt célpontjai, ami szintén felfelé húzza vagy „megtámasztja” az árakat.

Olvastad már? Ez itt Jákob Zoltán luxuslakása!

Hasonló cikkek

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük