Novák Katalin köztársasági elnök mosolyog eu zászló magyar zászló előtt
Novák Katalin elég menő luxusban élt az elnöki rezidencia falai között

Irgalmatlan luxusban élt Novák Katalin. Azt nézd, mi derült ki!

Novák Katalin lemondása után előkerült a téma, hogy ki lehet a következő köztársasági elnök, ami nekünk a Luxus Híreken azért izgalmas a téma, mert végre kiderült, milyen körülmények között élhet majd a következő államfő az elnöki rezidencia falai között.

Nos, kezdjük ott, hogy a Béla király úti elnöki rezidencia 2022-ben esett át egy teljes felújításon, ahogyan a kertet is kicsit átalakították akkor. Nem is akármilyen megoldásokat alkalmaztak. Az Rtl.hu ugyanis arról cikkezett a minap, hogy például

8,1 millió forintot költöttek a mozi- és sminkszoba berendezésére.

De ha ez nem lenne elég, akkor van más is, amit érdemes megemlíteni. Történetesen azt, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) által bemutatott berendezéslista alapján közel 3 millió forintot költöttek beépített hangfalakra és 671 ezer forintot mélysugárzókra.

De Novák Katalin élvezhette még a 2,46 millió forintba kerülő hangáteresztő vetítővászon luxusát, ugyanúgy, ahogyan a 720 ezer forintos zöldséghűtőt is.

Néhány érdekesebb tétel még a beszerzésekből:

  • 290 ezer forintot borhűtőre,
  • 1,6 millió forintot egy komódra,
  • 2,6 millió forintot egy könyvesszekrényre
  • 2,1 millió forintot étkezőasztalra,
  • 3,4 millió forintot 10 darab székre.

Persze ki kell emelni és ezt a Mosthir.hu is megtette, hogy az épület állami tulajdonban van, a célja, hogy mindegyik köztársasági elnök méltó módon tölthesse a „szolgálati” idejét. Tehát ne gondoljuk, hogy ezek közül bármit magával cipelhet az elmúlt hétvégén lemondott Novák Katalin az új lakhelyére.

Legutóbb, amikor a Luxushirek.hu oldalon írtunk róla, akkor arról cikkeztünk, hogy élete hátralévő részében nagy valószínűséggel anyagi gondjai nem lesznek. Novák Katalin továbbra is kapja ugyanis a luxusfizetését, ráadásul autót is használhat és még titkárságot is fizetnek neki közpénzből.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük