forint euró árfolyam font dollár 2023 március magyar pénz európa valuta
Friss forint árfolyam

Miért gyengült a forint? Ennyi most az euró árfolyama

Nem jött be a szakértő jóslata. Nem erősödött, hanem éppen ellenkezőleg, gyengült a forint a vezető devizákkal szemben péntek estére, például az euró árfolyama is így változott.

A befektetőknek és utazást tervezőknek is fontos friss hír, hogy az euró árfolyama 385,48 forintra emelkedett.

Ezen a szinten röviddel fél hét előtt állapodott meg az európai pénz, miközben reggel hét órakor még 384,01 forinton jegyezték.

Az euró árfolyama egész nap 383,20 forint és 389,57 között mozgott.

A svájci frank árfolyama a reggeli 386,88 forintról 389,86 forintra emelkedett, a dollár pedig 354,47 forintról 358,24 forintra drágult. Az euró jegyzése a reggeli 1,0828 dollárról 1,0761 dollárra csökkent. Egy angol font 437 forintba került a nap végére, míg a lej kereken 78-at ért.

Miért gyengült a forint?

Sághy Balázs, az Equilor elemzője azt fejtegette, hogy a kedvezőtlen nemzetközi légkörben esett a BUX, a vezető európai tőzsdék is mínuszban zártak. Ez hathatott a forint árfolyamára is negatívan.

A rossz hangulat oka elsősorban a bankszektor körüli bizonytalanság. Nap közben például szinte érthetetlen módon beszakadt a német Deautsche Bank árfolyama is.

A befektetők tartanak egy esetleges újabb nagyléptékű betétkivonástól, emellett a magas kamatok miatt visszaeső hitelkihelyezés visszafogja a profitkilátásokat – mutatott rá a szakértő, hozzátéve, hogy az európai esést követte az OTP árfolyama is.

Az euró árfolyamát pénteken reggel is megírtuk.

Hasonló cikkek

Comments

Comments are closed.