dollár forint átváltás
Mennyi jelenleg a dollár forint árfolyam?

Merre tart a forint, érdemes eurót váltani? Itt a friss árfolyam

A magyar befektetők és utazók árgus szemekkel lesik a forint euró árfolyam alakulását és a dollár (USD) is érdekes nekik. Attól függően, ki hol képzeli el a nyaralását, vagy miben tartja a megtakarításait. Nézzük a legfrissebb árfolyamokat, a cikk végén pedig videót mutatunk egy elemzőtől arról, hosszabb távon merre tarthat a magyarok pénze.

Vegyesen alakult a forint árfolyama péntek reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben. A forint euró árfolyam péntek reggel hét órakor 371,18 volt a csütörtök este hat órai 370,98 után.

A dollár (USD) árfolyama 344,90 forintra csökkent 345,24-ről, a svájci franké pedig 381,19-re emelkedett 380,23 forintról. A cseh korona jelenleg 15,66 forintot ér, míg a lengyel zlotyval 82,17-en kereskednek péntek reggel, június 2-án.

A forint árfolyama a hétfői kezdés óta nem változott számottevő mértékben az euróval szemben, 0,3 százalékkal erősödött a dollár és 0,2 százalékkal erősödött a svájci frank ellenében.

Péntek reggeli jegyzésén a forint 7,1 százalékkal áll erősebben az év eleji kezdésnél az euróval, 7,6 százalékkal erősebben a dollárral és 5,6 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

A Hozamvadász YouTube csatornáján technikai oldalról megvizsgálták, hogy merre tarthat a dollár és az euró forint árfolyam hosszabb távon. Spekuláltak arra, hogy vajon mikor kötvetkezhet majd az új csúcs?

Egy kis érdekesség jöjjön a végére. Az arany árfolyam grafikon. Csak gyorsan ránézve annyi lehet látni, hogy most éppen egy emelkedő (dráguló) csatornában mozog a többszörös aljak után. Az látható, hogy a 2060-2100-as szintet nem sikerült többször sem megugornia az árfolyamnak.

arany árfolyam grafikon
Arany árfolyam grafikon (Forrás: TradingView)

Ha azt legyűrné az arany, akkor elszabadulhatna a buli. Addig pedig érdemes figyelni, hogy az ellenállást, vagy a támaszt megtöri-e.

Ezt olvastad?

Polgár Árpád 186 milliós órát vett.

Jól keresnek a magyar celebek.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük