forint euro dollar font árfolyam

Gyengült a dollár forint árfolyam – nem kicsit

Miért gyengült a forint, mi lesz a forinttal? Ennek a témának is helye van a Luxushírek oldalán. Folyamatosan nyomon fogjuk követni például a dollár a font és a forint árfolyamát is.

És egyelőre nincsenek jó híreink, ugyanis tényleg gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben. Különösen az euró árfolyamához képest egy százalékkal erősödő dollárral szemben veszített az árfolyamából a magyar fizetőeszköz.

Nézzük egy kicsit a részleteket. Az euróval szemben 0,4 százalékkal, a dollárral szemben 1,4 százalékkal, a svájci frank ellenében 0,3 százalékkal gyengült a forint este fél hétre a kora reggelhez képest.

Az euró forint árfolyam este fél hétkor 378,35 volt a kora reggeli 376,78 forint után. Ha az amerikai pénzeszközt vesszük górcső alá, akkor azt látjuk, hogy a dollár forint árfolyam 357,54-re ment fel 352,60-ról.

A font forint árfolyam este 424,96 volt, míg egy lej 77,07 forintot ért kedd estére. Ha egy kicsit szélesebbre nyitjuk az ollót, akkor azt látjuk, hogy a forint 5,3 százalékkal áll erősebben az év eleji kezdésénél az euróval szemben. A dollárhoz képest 4,2 százalékkal erősebb és 5,8 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Tőzsdei árfolyam, veled mi van?

Ha már például a dollár forint árfolyam került szóba és a pénzügyek, vessünk egy pillantást a tőzsdére is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 946,42 pontos, 2,13 százalékos csökkenéssel, 43 391,02 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt, a vezető részvények ára esett az előző napi záráshoz képest.

Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője elmondta: több, mint 2 százalékos mínuszban zárt a piac, viszont nagy forgalom volt, ami meglepetés az előző napok alacsony forgalma után. Az európai részvénypiacokon és a tengerentúlon is csökkenés van. A jegybankok nem haladnak jól az infláció elleni küzdelemben a befektetők szerint. Magasabb kamatok, és szigorítás várható az Egyesült Államokban, és Európában is a monetáris szigorítás van napirenden, ilyenkor jellemzően a részvénypiacon az eladók dominálnak – jegyezte meg.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük