Varga Ferenc Zax csoki ATv

Magyar csoki lett a világ legjobbja

Prémium magyar csoki tarolta le a világ ízlelőbimbóit. Ez derült ki az ATV egyik riportjából.

Varga Ferenc a Zax Manufaktúra társtulajdonosa és alapítója járt a tévécsatorna egyik reggeli műsorában. Őt kérdezte Köböl Anita műsorvezető arról, hogy melyik csokoládé is lett gyakorlatilag a legjobb.

Varga Ferenc elmondta, hogy azon a versenyen sikerült diadalmaskodniuk, amit a gasztronómia Oscarjának is neveznek, ha már most volt a 2023-as Oscar-gála díjátadója.

A 2022-es londoni Greatest Awardson sikerült elhódítani az aranyérmet és kiérdemelnie a világ legjobb csokijának járó címet a passiógyümölcsös bonbonnak. Az idei seregszemlére egyébként hamarosan, májusban kerül majd sor. Az Európia Unión belüli országok közül a Zax csokija kapta meg egyedül a három csilalgot, ami a legmagasabb elismerés. 92 országból, több mint 14 ezer mintát küldtek be, tehát egy óriási elismerésnek örvendő versenyről van szó.

Zax, csoki

Arra, hogy van keresnivalójuk ilyen világversenyeken is, érdekes körülmények között jöttek rá. A szakember az ATV-ben elmesélte, hogy néhány hónappal az indulásuk után beneveztek egy seregeszemlére, ahol azonnal ezüstérmet nyertek. Ezen felbuzdulva azóta finomítják és alakítják a csokit, hogy az a legnagyobb élményt nyújtsa annak, aki megkóstolja.

Érdekesség, hogy a Zax négy termékkel versengett és mind a négy díjat nyert, ami szinte egyedülálló. Varga Ferenc arról is beszélt, hogy mik a mostani világtrend a csoki területén. A töltött csokoládék készítésben az édességek könnyítése gyümölcsökkel, vagy más adalékokkal.

Hasonló cikkek

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük