Sam Altman Chat gpt siker 8 azabály
Sam Altman a Chat GPT megalkotója

Elárulta a siker titkos receptjét a Chat GPT megalkotója

Hogyan legyek sikeres vállalkozó? Nagyon gyakori kérdés. Sam Altman, akárhogy is nézzük, sikeres. Ő az Open AI vezérigazgatója, amelynek a terméke a Chat GPT, ami a történelem leggyorsabban növekvő fogyasztói alkalmazásává vált.

A becslések szerint havi 100 millió aktív felhasználót értek el, mindössze az indulás után két hónappal. Összehasonlításképpen: a TikToknak kilenc hónapba telt, hogy elérje ezt a szintet, az Instagramnak pedig két évbe.

Sam Altman korábban a Reddit vezérigazgatója volt és 2015-ben vontak be 1 milliárd dolláros tőkét, hogy kifejlesszék a most használt mesterséges intelligenciát. Most a tapasztalatait alapján azt próbálja elmondani, mi vezetett a seikerhez. A Forbes cikkének a segítségével megnézzük a siker receptjét.

Exponenciálisan kell javítani

Altman úgy gondolja, hogy a legtöbb karrier lineárisan halad előre, és a legtöbb ember „elakad a lineáris lehetőségekben”, de Neked „arra kell törekedned, hogy az életed egyre növekvő, jobbra ívelő pályát kövessen”. És „szedd össze magad”. Soha ne stagnálj, soha ne állj meg.

Önbizalom

Sam Altman azt mondta, hogy a legsikeresebb emberek, akiket ismer, elképesztő módon hisznek önmagukban. Kitartanak, mert magabiztosak. Ugyanakkor tegyél különbséget az önbizalom és az önámítás között.

Tanulj meg önállóan gondolkodni

Ha azt csinálod, amit mindenki, azt kapod, amit mindenki.

Legyél jó értékesítő

Nem lehet csak kitalálni az ötleteket, és remélni, hogy beindulnak. Sam Altman véleménye szerint, „meg kell tudnod győzni másokat arról, amiben hiszel”. „A legjobb módja annak, hogy jó legyél az értékesítésben, ha őszintén hiszel abban, amit eladsz” – teszi hozzá. Altman másik szabálya az, hogy „amikor fontos, jelenj meg személyesen”.

Kerüljön a helyére a fókusz A Chat GPT atyja úgy fogalmaz, hogy szinte mindenkire, akivel valaha találkozott, ráférne, hogy több időt töltsön el azzal, hogy gondolja át, mire koncentráljon. Altman nemcsak úgy véli, hogy „sokkal fontosabb a helyesen dolgozni, mint sok órát dolgozni”, hanem tudja, hogy „a legtöbb ember az idejük nagy részét olyan dolgokra pazarolja, amelyek nem számítanak”.

Hálózatépítés

A karma egy hosszú távú ajándék, amely folyamatosan ad, Sam Altman pedig rendre meglepődik, milyen gyakran történik vele valami jó valami miatt, mert tíz évvel ezelőtt valakinek segített.

Dolgozz keményen

Ha valami, akkor ez a tanács egyetlen hasonló listáról sem hiányozhat. Altman bevallja, hogy rengeteg időt tölt a vállalkozásával, és azt tanácsolja, hogy mindenki már a legelejétől tegyen így. Szerinte ez olyan, mint a kamat: minél korábban tesszük bele az időnket és az energiánkat a vállalkozásunkba, az annál hamarabb fog megtérülni.

Sam Altman pro tippje: Legyél akaratos

Altman tapasztalata szerint rengeteg emberben ott rejlik a lehetőség, hogy sikeres legyen. Mégis, a korai feladás, az önbizalomhiány és az álhatatosság hiányának kombinációja megakadályozza ezt. Azt mondja, nem szabad várni a lehetőséget és azt, hogy „megtalálják” az embert.

Tenni kell azért, hogy a meghatározott céljainkat elérjük. Hozzátette, hogy alig találkozott pesszimista, de sikeres emberrel.

Gazdagodj azáltal, hogy birtokolsz

„A Forbes lista élére soha nem került még senki a fizetésével” – mondja Altman. Mindt mondja, azáltal lehetsz gazdag, ha olyan dolgokat birtokolsz, amelyeknek az értéke gyorsan nő. Aki csak teheti, felejtse el a havi fizetés és a bónuszokat.

Részvények, opciók, erről szól a meggazdagodás Sam Altman véleménye szerint. Mindig arra törekszik, hogy birtokoljon valamit. Egy üzletete, egy ingatlant, természeti erőforrásokat vagy éppen szellemi tulajdont. És ami nagyon fontos, hogy bár mások idején gyakran meg kell venned, a tiéd soha ne legyen eladó.

Hasonló cikkek

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük