bicikli szögletes kerék kerékpár trekking használt
A szögletes kerekű kerékpár. A Bicikli Sergii Gordieiev találmánya.

Itt az első szögletes kerekű bicikli, így működik pontosan – videó

Sergii Gordieiev amerikai mérnők és olyat alkotott, amilyet mi még nem láttunk. Tényleg vagy nagyon berúgott, vagy elrontotta a gyomrát, mert kitalálta azt, amire semmi szükség nem volt. Elkészült a luxus kinézetű használt kerékpár, szögletes kerékkel.

A szögletes kerekek nyilvánvalóan nem képesek forogni, viszont csinált lánctalpat mindegyik aljára, amiket biciklire való gumival fedett le. Így pedig már normálisan lehet vezetni a kétkerekűt, ami elsőre nem egy országúti kerékpár, de még másodjára sem. Hát így működik.

Sergii Gordieiev elmondása szerint a kanyarokat ugyanúgy képes bevenni, mint egy hagyományos darabbal.

Ráadásul tapasztalatai szerint a kormányzás is közel ugyanolyan jó, mint a Te bicajodon.

És hogyan készült? Az Index.hu azt írja, hogy Gordieiev az egészet a saját műhelyében építette meg egy hosszában levágott acélcsőből. A két felét ezután négy darabra vágta és mindegyiket egy négyzet alakká hegesztette össze – olvasható a lap cikkében.

Videó is készült róla:

A művelet befejezéseként jöhettek vázba fúrt lyukak, hogy a canga lánctalpszerű rögzítő elemeit illessze bele. Belátható, hogy a gördíthető kerekek alkotta lánchajtás teszi lehetővé a könnyű forgást.

Legutolsó mozzanatként a láncokat egy használt kerékpár gumijával fedte be. A kész kerekeket pedig a sajátjára rögzítette és már ki is próbálhatta a bicajt. Ezután számolt be a tapasztalatairól, amik a hírek szerint igencsak pozitívak a leginkább trekking kerékpárra hajazó alkalmatosságról.

Ezt olvastad? Eladó egy magyarországi Trabant, 7 millióért!

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük