Agatha Christie Burgh sziget
Agatha Christie Tíz kicsi néger című krimijét a Burgh-sziget ihlette

Eladó a sziget, ahol a legendás krimi játszódik

Eladó az a kis angliai sziget, amely Agatha Christie két híres regényében is szerepel.

Az Anglia déli részén található Burgh-sziget ihlette az írónő 1939-ben kiadott Tíz kicsi néger és 1941-es Nyaraló gyilkosok című krimijét.

A szigetet 15 millió fontért (6,4 milliárd forintért) kínálják a vásárlóknak. Aki megveszi, egyúttal hozzájut a szigeten található luxushotelhez is. Valamint itt van az ország egyik legrégebbi kocsmája, és ahhoz a tengerparti házikóhoz, amit az írónőnek építettek.

A nyolc hektáron elterülő sziget 250 méterre fekszik a parttól, Bigbury-on-Sea település közelében. Apálykor száraz lábbal megközelíthető, dagálykor különleges, magasított homokjáró szállítja oda a turistákat.

Kicsoda Agatha Christie?

Angol írónő, „a krimi koronázatlan királynője”. Mary Westmacott álnéven romantikus regényeket is írt. Az utókor számára inkább mintegy 80 detektívregénye és nagy sikereket arató West End-i színpadi darabjai miatt emlékezetes. A Guinness Rekordok Könyve szerint William Shakespeare könyvei és a Biblia után Agatha Christie könyveit adták ki a legnagyobb példányszámban az egész világon – írja a Wikipedia szócikke.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük