Döbbenetes, ami a Duna partján épül! És milyen drága!

Budapesten XIII. kerületi Népfürdő utcánál nem mindennapi társasházat húznak fel. A leggazdagabbak költözhetnek majd ide, és úgy élhetnek, akár egy ötcsillagos hotelben. A luxuslakások olyanok lesznek, mint a filmekben, de megkérik az árukat.

A Beluga Bay-projekt 320 lakása állítólag még a megfizethető luxus kategóriájába fog tartozni, és legkésőbb 2026 elejére be is lehet költözni. Zentai Péter, a beruházásért felelős Idom Házak tulajdonosa szerint a Beluga-projekt a felső középosztálybeli magyarokat célozza meg, akik megengedhetnek maguknak egy minőségi otthont.

Az épület a Duna partján áll majd, az építkezés bruttó 50 ezer négyzetméteren zajlik. A szakember elárulta, hogy a négyzetméterárak 1,28 és 2,85 millió forint között mozognak. A végső összeg persze nagyon sok tényezőtől függ: például a terasz méretétől, a lakás tájolásától, illetve elhelyezkedésétől.

Ki sem kell tenni a lábunkat

A társasházon belül elérhetőek lesznek különféle szolgáltatások is, mint például a 24 órás porta- és garázsmesteri szolgálat. A 320 lakásra 460 parkolóhely jut, Zentai szerint ugyanis bizonyos ingatlanmérettől felfelé már legalább két gépjárművel rendelkeznek a háztartások. A tervezők a kocsibeállók jelentős részét elektromos töltőegységekkel szerelik fel.

A Beluga Bay-ben a hazaérkezést megelőzően takarítás kérhető a portaszolgálattól. A különböző kávézók, reggelizők, éttermek mellett lesz wellness- és sparészleg is az épületben. Sőt, aki sportolni szeretne, megteheti egy kisebb konditeremben.

Akik autómentes közlekedésre vágynak, azoknak ott van a főbejárat előtt elhaladó kerékpárút, az öbölben pedig csónak, hajó és vízi taxi is bérelhető. Az ingatlanfejlesztők azt szeretnék elérni, hogy a lakók házon belül oldják meg a bevásárlást, ezért pékséget, boltokat, postát is terveznek a létesítménybe.

„Gyakorlatilag úgy működik majd a társasház, mint egy ötcsillagos hotel. Miközben az elérhető szolgáltatások magas életminőséget biztosítanak, addig a saját lakásába azt engedhet be az ember, akit akar” – magyarázta Zentai a Világgazdaságnak.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük