Most lesz jó befektetés a használt luxusóra?

Az utóbbi időszakban jelentősen csökkent ezeknek az óráknak az ára, azonban ha hihetünk az amerikai jegybanknak, ez már nem sokáig lesz így.

Napokon belül itt a karácsony, így talán sokan gondolhatják, ez a megfelelő alkalom, hogy valami különlegeset ajándékozzanak. Gyakran valamilyen ékszer, vagy óra kerül a fa alá, aki szereti megadni a módját, ott talán egy Rolex is előkerül csomagból.

Persze nem mindenki teheti meg, hogy vadiúj, vagyonokat érő órát vásároljon, nekik jó döntés lehet a használt luxusóra. De nem most. Úgy tűnik ugyanis, hogy az ideiglenes áresés után újra elkezdenek drágulni a használt órák.

Most lesz jó befektetés a használt luxusóra?

A Bloomberg Subdial Watch Index szerint a neves márkák, például a Rolex, a Patek Philippe és az Audemars Piguet használt óráinak ára jelentősen csökkent. Ez az amerikai jegybank kamatemeléseire vezethető vissza. Azonban a jegybank szerdán utalt arra, hogy ez a sorozat valószínűleg véget ért.

Christy Davis, a Subdial – egy brit székhelyű másodpiaci órakereskedő – társalapítója szerint ez a váltás a használt órák újból felértékelődéséhez vezethet.

A Bloomberg Subdial Watch Indexe 2023-ban nagyjából 10 százalékos csökkenést tapasztalt. A 2022 eleji csúcspont után mostanáig ez több mint két éves mélypontot jelent – írja a Portfolio.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük