ötöslottó leggyakoribb lottószámok magyar szerencsejáték sorsolás

Ötöslottó: ezek a leggyakoribb lottószámok

A szombati Ötöslottó sorsoláson a várható főnyeremény 3,6 milliárdnál is több. Nem túlzás, ezt figyeli az egész ország. Nos, hangolódjunk egy kicsit, íme a leggyakoribb lottószámok.

Már a reggeli bevásárlásnál is feltűnt, hogy rendkívül sokan vártak a lottózó előtt, hogy megtehessék az Ötöslottó szerintük győztes nyerőszámait. Arra gondoltunk, hogy mivel kicsi idő még van a szelvények feladásához, próbálunk segíteni.

Már amennyiben segítség az a statisztika, hogy melyek a leggyakoribb lottószámok a játékban. A sorrendet a Lotto567.hu oldalnak köszönjük. Az Ötöslottó kezdete óta, 1957. március 7. óta (66 éves az Ötöslottó Magyarországon) a következő tíz számjegy került elő a legsűrűbben a húzás során. Ebből akár még ma ki lehet választani az öt legszimpatikusabbat.

Lista: az Ötöslottó leggyakoribb lottószámai

Ötöslottó leggyakoribb lottószámok magyar szerencsejáték
Ötöslottó: leggyakoribb nyertes lottószámok

A következtetést az oldal is levonja, mutajuk: Az Ötöslottón a leggyakoribb győztes lottószámok a 3, 15, 75, 1, 29. A következő ötöt pedig a legritkábban húzzák ki: 88, 63, 87, 80, 82.

A mostani milliárdos főnyeremény 2022 októberének vége óta halmozódik az ötöslottó főnyereménye, amelyet ezen a héten meg lehet nyerni – közölte a Szerencsejáték Zrt.

A játék történetében többször előfordult már hónapokon át tartó halmozódás, a leghosszabb időszak 39 hét volt. Az ilyen magas összegű jackpot esetén a négytalálatos szelvények nyereménye is elérheti, vagy meghaladhatja a milliós összeget. A játék története során eddig 45 játékos vált milliárdossá és meghaladta már az ezres nagyságrendet az öt számot eltaláló milliomosok száma is.

Érdekesség, hogy az ötöslottó csúcstartó nyereményét 2020-ban, a 13. játékhéten vitték el, a nyertes akkor 6,43 milliárd forinttal lett gazdagabb.

A lottó szó eredete

A lottó szerencsejáték, nevét az olasz lotto (magyarul: sors, nyeremény) szóból kapta. Magyarországon sokáig lutri néven is emlegették. Génuából (a mai Genova) származik, ahol a szenátorokat megjelölt golyók segítségével választották ki – írja a Wikipedia.

Érdekesség. Kezdetben az ötöslottót a klasszikus sorsológömbből húzták, majd az 1980-as évektől áttértek a különböző légbefúvásos gépek alkalmazására, és egészen 2003-ig minden héten gépi sorsolás történt.

Ezt olvastad? Elvitték az Ötöslottó főnyereményét!

Hasonló cikkek

3 Comments

Comments are closed.