royal tokaji legjobb borászat 2023
Royal Tokaji, az egyik legjobb borászat a világon

Magyar lett az egyik legjobb borászat a világon – ez a legdrágább boruk

A Drinks International a The World’s Most Admired Wine Brands listát 2023-ban már 13. alkalommal állították össze. Ezen a világ legelismertebb bormárkáit gyűjtik össze és a Royal Tokaji borászat ott van az ötvenes listán.

Nem akármilyen bravúrt ért el a Royal Tokaji borászat, hiszen a seregszemlén 6 kontinens több ezer vállalkozása vesz részt.  A magazin sommelier-ket, kereskedőket, újságírókat és egyéb boros szakembereket kér fel az összesen 50 pincészetet számláló lista elkészítésére – olvasható a Vince.hu oldalon.

A magyar borászat azért is érdekes a Luxushirek.hu oldalon, mert 2019-ben arról olvashattunk, hogy az övék lett a legdrágább bor. Akkor arról szóltak a hírek, hogy 40 000 dollárért, azaz mostani áron több, mint 13 millió forintért vett meg egy kínai vevő egy palack tokaji aszút.

És hogy mi került rajta annyiba? A Royal Tokaji pincészet 2008-as évjáratú Essencia nevű italából akkor mindössze 18 üveg volt forgalomban. A 2008-as év kiugróan jó volt, másrészt pedig egy 1,5 literes palackhoz 180 kg, kézzel leszedegetett aszúszem kellett.

Ezt olvastad? Budapesti luxusszálloda lett a világ egyik legjobbja!

És ezt? Megkóstolták, ilyen ízű a világ legdrágább szendvicse.

Hasonló cikkek

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük