Rogán Antal luxushobbi repülő helikopter
Rogán Antal

Rogán Antal most kap sokkot, büntetnék ezt a luxushobbit Magyarországon

Rogán Antal is felkaphatta a fejét, mert van itt egy javaslat, mégpedig a Párbeszéd nevű párttól. Azt akarják, hogy adóztassák meg a magánrepülők és magánhelikopterek használatát – közölte egy pénteki, online sajtótájékoztatóján a párt két társelnöke.

Szabó Rebeka azt mondta, hogy utasonként és repülésenként minimum ötvenezer forint adót javasolnak. Kiemelte, hogy az indítvánnyal megpróbálják visszaszorítani ezt a „rendkívül környezetterhelő luxushobbit”, az így befolyó pénzt pedig zöld fejlesztésekre költenék.

A képviselő kijelentette

„tudjuk” hogy Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Viktor miniszterelnök vagy akár Mészáros Lőrinc is előszeretettel használja ezeket a légieszközöket.

A 21. században, egy klímaválság idején azonban nemhogy növelni kellene ezeket az utakat, hanem vissza kellene őket szorítani – érvelt Szabó Rebeka. A politikus hangsúlyozta, hogy Magyarországon 2020-hoz képest megtízszereződött a magánrepülőzések, magánhelikopterezések száma.

Tordai Bence elmondta, hogy a Párbeszéd szakértői kidolgozták az adó részleteit. Ez azonban többről szól, arról, hogy fizessenek a gazdagok és fizessenek a szennyezők – szögezte le. Hozzátette, véleménye szerint egy ilyen javaslatot a magyar társadalom több, mint kilencven százaléka támogatna.

Ezt olvastad? Rogán Antal ex-feleségének majdnem medencéjét is lefotózták.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük