matild palace budapest legjobb magyar luxusszálloda
Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest - a legjobb magyar luxusszálloda

Ilyen lenyűgöző belül a legjobb magyar luxusszálloda – videó

A hoteleket is díjazta a Dining Guide 2023-as kiadványa. Összeállítottak ugyanis egy hazai toplistát, melynek során 25 magyarországi ötcsillagos szálláshelyet teszteltek – írja a Világgazdaság. Kiderült, melyik a legjobb magyar luxusszálloda. Nézzük a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest épületét.

A top 10 ötcsillagos luxusszálloda képviseli a legmagasabb minőséget most hazánkban, a Dining Guide 2023-as kiadványa ezért a vendéglátóipari egységek és a tehetséges séfek mellett a luxushotelek kategóriájában is elismeréseket osztott ki – írták.

Persze mindenkit az érdekel, hogy melyik a legjobb a magyar luxusszálloda? Kezdjünk akkor ezzel. A tapasztalatok és a tesztek alapján ezt a megtisztelő címet a

Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

nyerte. A tesztelések során egyébként 25 darab ötcsillagos szálloda került a kalauz látókörébe. Ezek nagyobbik része Budapesten működik, ahogy a későbbi győztes, 111 szobával rendelkező, 19 lakosztályt magában foglaló hotel is.

Nézz szét belül:

Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest – a legjobb magyar luxusszálloda

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található neobarokk palota Klotild Mária főhercegné megbízásából 1899 és 1902 között épült. Érdekesség, hogy az UNESCO-világörökség részét képező műemlék épület felújítása több évig tartott.

Mi van a legjobb magyar luxusszállodában?

A hotelben három vendéglátóhely működik, közülük a világhírű étteremlánc, a Spago by Wolfgang Puck budapesti étterme Szántó István executive séf vezetésével. Ez idén első alkalommal került a Dining Guide Étteremkalauz Top 10-es listájára. A második a Matild Café & Cabaret, Európa egyik történelmi kávéháza, a harmadik pedig a páratlan panorámájú The Duchess italbár.

A legjobb magyar luxusszálloda után ne felejtsük el megemlíteni a listán ezüst- és bronzérmet szerző „versenyzőt” se. Szecessziós épületben található a Luxury 5 Stars szállodalánc budapesti egysége, az egyedülálló panorámával büszkélkedő 160 szobás és 19 lakosztállyal üzemelő Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest került a második helyre. 

A luxusszállodai toplista dobogósa ugyancsak egy gazdag múltú műemlék épület, a Ritz Carlton Budapest lett. A páratlan belső terek, a visszafogott, de elsőrangú bútorzat és belsőépítészet határozza meg a hotel atmoszféráját – olvasható az értékelésben. 

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük