dubaj rolex rendőrség óra
A dubaji rendőrök adták vissza a 23 milliós Rolex Yacht Master órát

Nem hiszed el, hol találtak egy 23 milliós órát

Dubaj úgy tűnik nemcsak gyönyörű, de alkalmas arra is, hogy eltűnjön egy Rolex Yacht Master óra, stílusosan jachtozás közben. Segítettek a rendőrök.

Ilyen történetről számolt be ugyanis a thenationalnews.com. A lap cikke szerint egy brit turista a hajókázás alatt egyszerűen beleejtette a vízbe a luxusórát.

A Pálma-sziget környékén bulikázó férfinek a dubaji rendőrség búvárai visszaadták az elveszett darabot, aminek a megtalálásáért nem keveset küzdöttek. Öt búvárt riasztottak még az elmúlt hét közepén, amikor úszás közben lecsatolódott a találóan elnevezett Rolex Yacht Master a férfi csuklójáról.

Végül 11 méter mélyen bukkantak rá a helyi zsaruk. A beszámolójuk szerint az angol turista rendkívül boldog és hálás volt, amiért ekkora erőfeszítéseket tettek, hogy megtalálják az órát. Természetesen a köszönetét fejezte ki nekik.

A 33 éves Hamid Al Ameri, aki a férfival utazott, az Instagram oldalán egy videót is közzétett a szerencsésen végződő esetről.

Nem a Rolex Yacht Master az első tárgy, amit megtalálnak a helyi erők. A lap cikke szerint május 29-én egy Iphone 14-et tudtak visszaadni egy orosz állampolgárnak, aki szintén figyelmetlen volt.

A Pálma-sziget, itt tűnt el a Rolex Yacht Master

A Pálma-sziget egyike Dubaj legelképesztőbb látnivalóinak. Az ember alkotta pálmafa alakú sziget „levelein” luxusvillák, törzsén és hullámtörőjén luxusszállodák kaptak helyet. Ezek fényűző szolgáltatásait egyaránt élvezhetik a helyiek és a turisták.

A Perzsa-öböl aljából 90 millió m³ homokot nyertek ki és 7 millió tonna követ használtak fel megépítéshez. Amihez 40 000 munkás fáradságos munkájára volt szükség.

A hullámok támadásai ellen egy hatalmas, félhold alakú, 12 km hosszú és 5 km átmérőjű hullámtörő gát nyújt védelmet. A sziget jachttal, vagy motorcsónakkal körbe is hajózható, a Palm Monorail futurisztikus vonata pedig közvetlenül az Atlantis Resortnál tesz le – írja az Otptravel.hu.

A Dolphin Bay Atlantis a szálloda saját delfinparkja, különleges élőhelye a palackorrú delfineknek, ahol számtalan program ismertet meg közelről e karizmatikus állatokkal. Lehet itt úszni vagy búvárkodni a delfinekkel, s aki itt tölti a napját, a szomszédos Aquaventure Víziparkba és az Aquaventure Beach-re is ellátogathat.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük