ajándék karácsony férfi befogja a fa mellett egy nő szemét
A karácsony egy remek ajándékötlettel kezdődik

Íme 4 pazar luxus ajándék karácsonyra, amivel mély nyomot hagysz bárkiben

Néhány luxus ajándékötlet következik olyanoknak, akik nem sajnálják a pénzt. Karácsonyi mintás zokni, illatgyertya vagy bonbon? Ugyan, miért nem adsz inkább milliókat érő tollat vagy kávégépet? Most cseppet sem praktikus, de annál inkább fényűző tárgyat mutatunk, amit biztosan bárki szívesen látna a fa alatt.

Azt mondják, hogy jobb adni, mint kapni – ez biztosan így is van, de azért vannak olyan dolgok, amiket bármikor, kérdés nélkül elfogadnánk. Nos, ilyen ajándékötleteket mutatunk most a Wired gyűjtése alapján, amelyektől valószínűleg sokak bankkártyája egy pillanat alatt lenullázódna. Egy ilyen listának természetesen semmi köze a praktikumhoz – a puszta megfizethetőségen túl az ilyen fogalmak háttérbe szorulnak, ha valami olyan drága dologgal állsz szemben, amit túlságosan féltesz, és emiatt nem is mered használni.

Az első ajándékötlet egy brutál versenyszimulátor

A neves brit autótervező, Ian Callum, a Jaguar korábbi formatervezési igazgatója által 2019-ben alapított Callum nevű cég által tervezett, lenyűgöző Prodrive Racing Simulator esztétikai elemeit egy zongorából meríti: 16 réteg bükkfáról van itt szó, amelyet gőzzel formáztak, majd fényes feketére lakkoztak.

Mit nyújt? Lebegő monocoque szénszálas, ívelt 49 hüvelykes 5K képernyőt, Cobra „Nogaro Street” ülést és Bowers & Wilkins PX7 fejhallgatót, de találunk benne egy Precision Sim Engineering LM Pro kormánykereket motoros visszajelzéssel.

Mindezt egy 12 GB-os GeForce RTX grafikus kártyával és 16 GB memóriával felszerelt, Assetto Corsa-t futtató, egyedi szimulátor hajtja. Az ára (természetesen) igen borsos: 50 ezer dollár (kb. 17,4 millió forint).

Prodrive Racing Simulator
Prodrive Racing Simulator

(Fotó: Callum)

Toll a Ferrari tervezőjétől

Egy toll is lehet karácsonyi ajándékötlet. Méghozzá simán. A Montblanc Ferrari Stilema SP3 Flavio Manzonival, a Ferrari vezető formatervezőjével együttműködésben készült, és a 2021-es Ferrari Daytona SP3 ihlette. Valóban, a titán töltőtoll bordázata a Daytona első és hátsó lökhárítójának vízszintes lamelláit hivatott felidézni.

A kézzel készített Au 750 tömör fehérarany tollhegy gondoskodik a tökéletes írásról, és a hagyományos Montblanc logó mellett a Ferrari lova is lézerrel van a kupakra gravírozva. Vennél egy ilyet? Semmi gond, a Montblanc-tól 27 500 dollárért (kb. 9,5 millió forint) megrendelheted!

ajándékötlet Montblanc Ferrari Stilema SP3
Montblanc Ferrari Stilema SP3

(Fotó: Montblanc)

Ami jobb, mint a mozi: Loewe Iconic i.65 tévé

A századik születésnapját ünneplő Loewe német luxusmárka nem akármilyen utat tudhat maga mögött: Albert Einstein, a nácik, a világ első kazettás magnója és egy televízió, amelyet John Logie Baird közreműködésével terveztek.

A márka most egy újdonságot mutat be, ezúttal egy Cyno-Stone-ból, egy rendkívül tartós és újrahasznosítható, a csiszolt betonhoz hasonló szilárd felületű anyagból készült televízió formájában. Ez a monolitikus kialakítású, 55 és 65 hüvelykes változatban, grafitszürke vagy agyagfehér színben kapható tévé szinte mindent tud. Igazi luxus ajándékötlet!

4K OLED képernyővel és rejtett 360 wattos 3.1-es hangsávval rendelkezik, és vezeték nélkül párosítható más hangszórókkal, hogy a Dolby Atmos és PlayFi multiroom kompatibilitásból a legtöbbet hozza ki. Ha kinézted karácsonyra, a Crampton and Moore-tól megveheted 8499 fontért (kb. 3,7 millió forint).

Loewe Iconic i.65 tévé ajándékötlet képernyőmániásoknak

(Fotó: Crampton and Moore)

Remek ajándékötlet egy tökéletes kávégép: íme a Faema E61

Az olasz cég 1945 óta gyárt kávéfőzőket, ez a darab azonban különleges, így a luxus ajándékötlet listánkon is szerepel. Az E61-es fejek feltalálásának 61. évfordulója alkalmából dobtak piacra. A Faema 1961-es forradalmi újítása ma is a standardot jelenti Olaszországban, szinte az összes kávézóban található „profi” kávégép ilyen fejjel rendelkezik.

Ezt az alkatrészt még mindig széles körben az egyik legjobbnak tartják, mivel a kávéfőzés során a forró vizet precízen eloszlatja a kávézaccon.

Ezzel a géppel akár otthon is olyan kávét készíthetünk, amit egy olasz barista is megirigyelne! Ha a pénztárcád elbírja, megrendelheted 4570 fontért (kb. 1,9 millió forint).

Faema E61

(Fotó: Faema)

Ezt olvastad? Ezeket a falvakat meg kell nézned 2024-ben.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük