kávé kávéfőző legjobb lista 2023

Íme 6 kávéfőző, amiből a legjobb kávé jön

Több tucatnyi módszer van arra, hogy elkészüljön egy kiváló csésze reggeli kávé – és mindegyikhez van egy szuper kávéfőző is.

Ha azt kérdezed, melyik a legjobb kávéfőző, nem fogunk tudni kapásból válaszolni rá. De ha elmondod, mik a szempontjaid, már könnyebben segíthetünk.

A kényelem és gyorsaság a prioritás? Vagy az idő elhanyagolható, ha a tökéletes kávé a tét? Rengeteg berendezést tesztelt a Bonappetit.com, hogy neked ne kelljen kísérletezni!

A legjobb csepegtető kávéfőző: Technivorm Moccamaster

A csepegtető kávéfőző a legegyszerűbb és legkényelmesebb módja egy hatalmas adag kávé lefőzéséhez. Így ha a háztartásodban úgy fogyasztják a feketét, mint a cukrot, akkor ez a típus a legmegfelelőbb a számodra! Az olcsóbb gépektől az elegáns, csúcskategóriás masinákig igen széles a paletta, náluk a befutó a Technivorm Moccamaster lett.

Ez a gép öt perc alatt főz le tíz csésze kávét. A legjobb tulajdonsága, hogy a teljes extrakciós folyamat során állandó, 92-96 °C-os hőmérsékletet tud fenntartani a réz fűtőelemeinek köszönhetően. A szemes kávé valódi luxus itallá varázsolódik tőle.

A legjobb eszpresszógép: Breville Bambino Plus

A legtöbb kávéfogyasztó számára a legjobb választás a félautomata Breville Bambino Plus kávéfőző. A Breville Bambino Plus-szal könnyedén készíthetünk gazdag, ízletes eszpresszót. Gyorsabban dolgozik más gépeknél, nagy méretű víztartályának köszönhetően nem igényel állandó utántöltést, gyors fűtési mechanizmusának hála pedig három másodperc alatt készen áll a kávé lefőzésére.

A beépített automata gőzkar segítségével pont olyan cappucinót készíthetünk, amilyet a kedvenc kávézónkban is iszunk. Ez az eszpresszógép azonban nem rendelkezik beépített kávédarálóval, ezért érdemes egy ilyet külön beszerezni.

A legjobb filteres kávé: Chemex Glass

Ezzel a módszerrel vitathatatlanul a legfinomabb, legkönnyebb testű kávé készíthető. A szűrőt helyezd a tetejére, a felforralt vizet öntsd rá, töltsd bele az őrölt kávét és már adagolhatod is. A Chemex ikonikus homokóra formájával lopja be magát a használói szívébe.

A legjobb french press: Bodum Chambord French Press

Ez is egy közkedvelt eszköz, amelynek a végén egy rendkívül gazdag, testes forró italt kapunk. Itt a kávézaccot közvetlenül a forró vízbe áztatják. Méretétől függően alkalmas akár egyetlen csésze kávé készítésére, de a vendégek előtt sem lehet zavarba jönni vele.

A legjobb kotyogós: Bialetti Moka Express

A legjobb kotyogós kávé: Bialetti Moka Express kávéfőző

Ha nem szeretnél drága gépet vásárolni, akkor a kotyogós való neked. A Bialettit pedig a kávéfőzők királynőjének is szokás hívni, nem véletlenül. Fényes alumínium testével és ergonomikus fekete markolatával tagadhatatlan örök klasszikus.

A 6 csészés modell a legelterjedtebb, de 1 csészétől 18 csészéig terjedő variánsai vannak. Egy hátránya van, a műanyag fogantyúja a nyílt láng felett megolvadhat, ezért érdemes erre odafigyelni.

A legjobb hidegen főzött kávéfőző: Toddy Cold Brew System

Ha nem szereted a hideg kávét, akkor biztosan ismered a hidegen főzöttet, amikor a zaccot hideg vagy szobahőmérsékletű vízben 16-24 órán át áztatják.

Ez a lassú extrakciós módszer sima, nehéz testű kávét eredményez, amely általában savasabb az átlagnál. Ezért szeretik a baristák a Toddy Cold Brew System-et, amely sima és kevésbé savas koncentrátumot hoz létre, mint a többi, hasonló eszköz.

Olvastad? Épp a múltkor foglalkoztunk vele a Luxushirek.hu oldalon, miért jó a testednek egy reggeli kávé.

Itt egy profi tanácsa. Kávéfőzés kávéfőző nélkül.

Hasonló cikkek

Comments

Comments are closed.