pókember america kapitány képregényt olvas
Pókember és America Kapitány

Elképesztő áron kelt el a világ 5 legdrágább képregénye

A képregények megjelenése az 1800-as évek végén kezdődött, és mindössze fillérekbe kerültek Amerikában.

2004-re a legdrágábban eladott képregény 350 000 dollárba került. Napjainkban az értékük továbbra is növekszik, újabb értékesítési rekordokat állítva fel, amelyek már meghaladják a felfoghatatlannak számító 5 millió dollárt (1,7 milliárd forint). Befektetésnek sem utolsó tehát, még 2024-ben sem.

Az alábbiakban összeszedjük, hogy a cikk írásának pillanatában melyek a világ legdrágább darabjai.

SUPERMAN #1

Sok éven keresztül a Superman volt kétség kívül a legdrágább képregényhős. Miután 2021-ben rövid időre elvesztette a rekordot a Pókemberrel szemben, Superman visszatért, hogy visszaszerezze pozícióját. De ez már nem az Action Comics volt, hanem a Superman #1. A DC Comics által 1939-ben kiadott Superman #1 volt az első olyan képregény-sorozat, amely teljes egészében egyetlen karakternek volt szentelve. 5,3 millió dolláros áron (1,8 milliárd forint) kelt el 2022-ben.

AMAZING FANTASY #15

Az Amazing Fantasy képregényt, amelyet Stan Lee és Jack Kirby hozott létre és amit a Marvel Comics adott ki, 2021-ben 3,6 millió dollárért (1,2 milliárd forint) árverezték el. Bár mára a világ egyik legértékesebb darabjává nőtte ki magát, eredetileg csak 1961-től 1962-ig jelent meg. Egészen pontosan az Amazing Fantasy #15 CGC 9.6-os példánya ért ennyit.

ACTION COMICS #1

1938-ban a National Allied Publications (mely ma DC Comics néven ismert) kiadta az Action Comics #1-et, amelyben a Jerry Siegel és Joe Shuster alkotta Superman elsőként jelent meg. Úgy vált ismertté, mint az első szuperhős képregény, és mint a képregények Aranykorának kezdete. Sok éven át az Action Comics #1 volt folyamatosan a legdrágább képregény. 3,4 millió dollárt (1,1 miliárd forint) fizettek érte 2022-ben.

AMERIKA KAPITÁNY KÉPREGÉNY 1. SZ. 1941 

Az első kiadású „Amerika Kapitány” képregény, amelyet 1941-ben adtak ki, 3,1 millió dollárért (1 milliárd forint) cserélt gazdát a Heritage Auctions árverésén 2022 áprilisában. Ennek a képregénynek a borítóján a hazafias szuperhős megüti Hitler arcát. Ez különösen jelentős tettnek és képnek számított, mivel ez az időszak az Egyesült Államok számára a második világháború hevében telt.

SUPERMAN NO. 1 (1939)

A „Superman No. 1” című képregény 1939-es első kiadása az egyik legritkább és legértékesebb képregények közé tartozik, melyeket valaha értékesítettek. 2021 decemberében a „Superman No. 1”, amely Superman első önálló képregényes megjelenése, 2,6 millió dollárért (900 millió forint) cserélt gazdát a Comic Connect aukciósház árverésén. A képregény borítóján Superman az épületek fölött repülve látható az égben.

Források: CGC Comics, newbondstreetpawnbrokers.com

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük