Iskola menza infláció 2023 drágulás
Az infláció miatt drágul az iskolai menza is 2023-ban

Miért luxus lassan? Drágul a menza Magyarországon

Ezzel a cikkünkkel megnyitjuk „miért?” rovatunkat. Ide olyan dolgok kerülnek majd, amikek nem szabadna luxusnak lenniük, lassan mégis azok lesznek. Mondjuk az infláció miatt ilyen lesz a menza is hamarosan – írja a Naphire.hu.

Az ATV Híradója arról készített riportot, hogy 2023-ban tovább drágul a közétkeztetés, ami az inflációt figyelve nem is csoda. Jelenleg 24 százalék környékén jár a pénzromlás, ám a szakértők nem zárják ki, hogy akár alulról megnyalhatja a 30 százalékot is. Így aki iskolába, óvodába járatja a gyerekét és fizet neki menzát, hát, mélyen a zsebébe kell, hogy nyúljon. Mutatjuk is a példát.

A zalai Surdon fél éven belül már kétszer is árat kellett emelni a közétkeztetésben. A polgármester szerint lehetetlen követni az élelmiszerek drágulását, ugyanis előfordul, hogy egy héten többször is nő egy-egy alapvető alapanyag ára – olvasható a lap cikkében.

Iskolai menza

„Volt 15,5% az emelés most pedig 13% tavaly és idén együtt 28% kellett emelni, ez nagyon sok. Az a baj hogy az alapvető élelmiszerek ára napról napra mennek fel. Muszáj megemelni az árakat” – mondta Kanász János, a település polgármestere.

Az ATV Híradó úgy tudja, a megyei jogú városok közül Pécs még kitart, itt egyelőre nem tervezik a közétkeztetés árának növelését. Kérdés, mit hoz még magával az infláció.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük