Norvégia luxus utazés 2023
Norvégia

A legjobb luxusutazás célpont 2023-ban a környezettudatos embereknek

Luxusutazás. Fogadjunk, hogy mindenkinek más ugrik be, ha meglátja ezeket a szavakat. Van, aki a Földet megkerülő hajóútra szeretne mennei, mások pedig a Maldív-szigetekre vágynak. Nos, akad még más lehetőség is!

A Luxurytravelmagazine.com három országot sorolt fel azok közül, ahova 2023-ban az ökotudatos utazók ellátogathatnak. Nézzük is az ő válogatásukban az utolsót, egyben a Luxushirek.hu szerint a legérdsekesebbet. Menjünk luxusautóval, repülővel, vagy vonattal, Norvégia számtalan olyan lehetőséget biztosít, amit nem szabad kihagyni.

Legyen szó a kajakozásról, a tengerpartjáról, vagy éppen az északi fényről. Arról pedig nem is beszéltünk, hogy teljesen hitelesen közvetíti a zöld gondolkodásmódot, a tudatosságot és a fenntarthatóságot. A hegyek és a természet iránti szeretet, az ott élők kedvessége mind-mind olyan pozitívum, ami miatt vétek lenne idén kihagyni a célpontok közül egy luxusutazás alkalmával.

Norvégia luxus utazás 2023

Norvégia

De mit is kell tudni Norvégiáról? A Wikipedia szócikke szerint a hivatalos nevén Norvég Királyságként ismert ország szárazföldi határát keleten Svédország, északkeleten Finnország és Oroszország jelenti, míg délen a Skagerrak tengerszoroson át Dániával van vízi összeköttetése. Az állam a Skandináv-félsziget nyugati és északnyugati részét teszi ki, amelyhez hozzátartozik a Jan Mayen-sziget és a Spitzbergák területe, továbbá külbirtokai az I. Péter-sziget az Antarktisz közelében és a Bouvet-sziget az Atlanti-óceán déli részén.

Norvégia a skandináv térséggel együtt a világ legfejlettebb térségét alkotja az információs társadalom, az emberi jogok és a jövedelmi egyenlőség területén. Szinte hihetetlen, de igaz. Emberi fejlettségi indexe (HDI) alapján a legfejlettebb állam a Földön. Száz szónak is egy a vége: ha szóba jöhet idén egy váratlan utzás, ezt nem kellene kihagyni.

A Luxus Hírek ott van a Facebookon is! Klikkeljen ide, és lájkoljon minket a legérdekesebb, legdrágább hírekért!

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük