Őrület, miket lopnak el a szállodákból! Nem a kávéfőző a legdurvább. Itt a Lista!

Ha egy igazán jó szállodában pihenünk, akkor körül vagyunk véve olyan dolgokkal, amik a kényelmünket szolgálják. De miért is ne élvezhetnénk ezt a luxust otthon is? – kérdezi magától néhány vendég, majd nekilátnak, hogy a bőröndbe csempésszenek ezt-azt.

Legutóbb arról írtunk, milyen különleges vagy akár botrányos kéréseik vannak a vendégeknek, akik a világ luxusszállodáiba látogatnak, de beszámoltunk arról is, hogy egy mexikói szépségkirálynő és párja négy év börtönbüntetést kapott Spanyolországban, miután 45 üveg bort loptak el egy szállodából.

Nos, nem ők voltak az egyetlenek, akiknek túlságosan megtetszett valami: a Wellness Heaven német spa- és luxusszálloda-kalauz 1376 szállodaigazgatót kérdezett meg arról, milyen tárgyakat visznek magukkal a leggyakrabban a vendégek.

Kiderült, hogy a legcsábítóbb tárgyak a törölközők és a fürdőköpenyek. Az igazgatók több mint fele szerint ezek a legkelendőbb cikkek.

Emellett gyakran kél lába vállfáknak, tollaknak, kozmetikumoknak, elemeknek és evőeszközöknek is. Kisebb viszont az érdeklődés a takarók, párnák és edények iránt. A kávéfőzők csábítása szintén csekély, de elsősorban az ötcsillagos szállodák vendégeire hat – írja a Roadster.

A szállodai vendégek körülbelül negyede visz el valamilyen műtárgyat, és ott is az ötcsillagos hotelek vannak a legnagyobb veszélyben. Egy ötcsillagos szállodából 4,3-szor akkora valószínűséggel lopnak el valamilyen műalkotást, mint egy négycsillagosból.

Egy olaszországi szállodaigazgató arról számolt be, hogy egyszer még egy zongorát is elloptak egyenesen a lobbiból.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük