Bali TikTok virágutazó
Virágutazó Balin

Luxus az élet Balin? Egy magyar lány elmondta, neki mennyibe kerül

Bali. Utazás, homokos tengerpart. Csodaszép víz. Luxus. Finom ételek. Szerelem. Meleg. Nagyjából ezek jutnak eszébe annak, aki nyaralni akar az Indonéziában lévő szigeten. De mi van azzal, aki ott akar élni? Mennyibe kerül egy hónapban a szállás és az étkezés? Erről oszotta meg a saját tapasztalatait egy magyar lány Tiktokon.

Bali egyébként a Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagja, Jávától keletre, Lomboktól nyugatra fekszik. Indonézia 33 tartományának egyike, a tartományi főváros, Denpasar a déli részén található. A sziget ad nagyrészt otthont Indonézia hindu kisebbségének, a balinézeknek.

A Viragutazó nevű felhasználó egy apartmant bérel a szigeten, havonta nagyjából 160 ezer forintért, ami átszámolva 2,4 millió rúpia nagyjából. Napi 100 ezer rúpiát költ étkezésre, ami mintegy 2400 forint. Saját elmondása szerint nem eszik állatot, ezért sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt.

Ha ezt megszorozzuk átlegban 30 nappal, akkor kijön, hogy havonta átlagosan 70-80 ezer forint megy el az élelmiszerre. Összesen tehát 230-240 ezer forintból ez meg is van. Ha nem luxusautóval, hanem motorral jár valaki, akkor a hölgy számításai szerint még 17 ezer forintot kénytelen kifizetni rendszeresen, de még így sem a luxus az első, ami eszünkbe jut, amikor ezt látjuk.

A Luxus Hírek ott van a Facebookon is! Klikkeljen ide, és lájkoljon minket a legérdekesebb, legdrágább hírekért!

Hasonló cikkek

3 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük