sarki fény alaszka
Sarki fény, Alaszka

A sarki fény erről a 3 helyről a legszebb a világon

Sarki fény tűnt fel a hétvégén Magyarországon. Kuriózum, mert elég ritkán lehet itthonról megfigyelni. Bár a szakértők azt mondják, 2025-ig egyre több esélyünk lesz erre.

Azóta rengetegen keresnek rá a Google-ben a jelenségre. Az Időkép a jelenségről azt írta, hogy, vasárnap este a sarki fény „szó szerint táncolt az égen” Magyarország fölött. Először rózsaszín színben mutatkozott meg, majd zöldes árnyalatokat öltött. A telex pedig még olvasói fotót is kapott a sarki fényről.

Mikor láthatunk sarki fényt? Erre magyarázatot adhat, ha elmondjuk, mi is ez igazából. Maga a jelenség egyébként abból áll, hogy a Föld északi és déli sarkánál a Napból érkező, a földi légkörbe behatoló töltött részecskék színesre festik az égboltot. Hazánkból rendkívül ritka látvány, bár a szakértők azt mondják, 2025-ig még számos alkalmunk lesz megfigyelni.

Hova menjünk?

Most mi arra teszünk egy kísérletet, hogy megmutassuk, melyek a legjobb hotelek, ahonnan egy kis befektetéssel gyönyörű élményben lehet részünk, ha a sarki fényre vagyunk kíváncsiak. Ebben segítségünkre lesz a theluxurytravelexpert.com és az ő cikkük a sarki fény megtekintéséhez.

Eliassen Rorbuer, Norvégia

Gondolatban máris utazzunk el Norvégiába. Az Eliassen Rorbuer a Lofoten-szigeteken található. Halászházak és modernebb apartmanok biztosítják a szállást. A nyugalom, a látvány és a hely szelleme magával ragadja az embert.

Ez a legrégebbi, hasonló halászati stílusban épült hotele. Vörös halászházak, a hegyek, a sarki fény biztosítja a valódi „Lofoten” életérzést. Januártól áprilisig itt tartják a legnagyobb tőkehalhalászati rendezvényt, amire Norvégia minden szegletéből érkeznek halászok, hogy benépesítsék a környéket.

Fára épült hotel, Svédországban

Miért is ne lehetne megcsinálni, hogy egy hotel a fa tetejére épüljön? Ha Noszvajon és Kapolcson sikerül, akkor Svédországban is menni fog. A nagy üvegfelületek, a csend és a sötétség olyan élményt biztodsítanak a sarki fény megtekintéséhez, ami párját ritkítja a világon.

sarki feény svédország treehotel

Haradsban a hotelszobák 4-6 méterrel a föld felett vannak. Gyönyörű kilátást biztosítanak a több mérföldnyire elnyúló erdőkre és a Lule folyóra. A Treehotelt Jonas Selberg Augustsen „The Tree Lover” című filmje ihlette. Szeptembertől márciusig a szálloda vendégei megtekinthetik, ahogy az északi fény megvilágítja az eget felettük. Kell ennél romantikusabb?

Ahol csoda a sarki fény: Sheldon Chalet, Alaszka

Be kell valljuk, nekünk ez a kedvencünk. A Sheldon Chalet névre hallgató alaszkai alpesi faháznál vagányabbat elképzelni is nehéz. Ide egy sarki fény túra maga a csoda lehet.

Olyan all-inclusive élményt kínál, mint semmi más Alaszkában vagy a világon. A Sheldon Chalet előtt az egyetlen módja annak, hogy egy éjszakát átéljen a Denali Nemzeti Park vadonjában, rendkívül kalandos volt. Hegymászóként sátorban aludni, valamilyen száraz ételt fogyasztani és küzdeni az elemekkel, nos férfias, de nem valami romantikus.

Az 5 hálószobás faház fenséges környezetet, luxust biztosít. Van minden, amire csak szükség lehet. Plüss ágynemű az alváshoz, ínycsiklandozó ételek (amiket legjobb sztárséfek készítenek) és szauna. Ezt kínálja, megfűszerezve az Alaska-hegység kilátásával.

A Sheldon Chaletbe való kiruccanás egyáltalán nem olcsó. Az árak körülbelül 75 000 dollártól kezdődnek négy vendégnek három éjszakára –, de az előkelő élmény magában foglalja a be- és kimenő helikopteres repülést Talkeetnából vagy Anchorage-ből.

Ezt olvastad? Mindent felforgathat a Starlux luxus légitársaság!

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük