Ilyen lenyűgöző a legmenőbb magyar szállás

Ha Noszvaj és szállás, akkor egyre gyakrabban a négycsillagos szállodai kényelemmel felszerelt lombház (treehouse) jut eszünkbe. Könnyedén elszökhetünk el egy hétvégére a párunkkal. Mutatunk noszvaji látnivalókat is. (Itt van 4 luxus szállodai törölköző is)

Te próbáltad már a treehouse élményt Noszvajon? Az elmúlt években egyre népszerűbbek a lombházak, de mi is adja annyira a vonzerejüket? Ahogyan a nevéből is látszik, a lombházak az erdőkben, szinte lombkorona szinten vannak.

Csend és nyugalom – mi másra is vágyhatna egy átlagos, pörgős, nagyvárosi életet élő ember, amikor a szó szoros értelemben ki akar kapcsolni?

Olyan békességet tudnak elhozni a lélekbe a lombházak, amikért megéri utazni, és nem is kell messze menni. Magyarország legelső lombház szállásai a festői Noszvajon épültek. Ráadásul minden szükséges kényelmi felszereltséggel rendelkeznek. Úgy kapcsolódhatunk a természethez, hogy nem kell lemondanunk a prémium matracú ágy, a fürdőszoba, illetve a szauna és jacuzzi luxusáról.

Mit tud a noszvaji treehouse?

A 27 négyzetméteres apartmanokban főzőkonyha és hatalmas terasz is található. Innen az esti naplementét a leghíresebb helyi pincészetből, a Thummererből megvásárolt pohár borral a kezetekben tudjátok nézni.

Ráadásul – valljuk be, sokaknak fontos szempont ez is – mivel a 18 éven aluliakat kizárták, ezért igazi felnőtt paradicsom. Az esti, pezsgős jacuzzizást nem fogja megszakítani a gyerekzsivaly, legfeljebb néhány madár éneke ad majd aláfestő zenét.

De aki ilyen helyre megy a párjával mentálisan feltöltődni, az valószínűleg ezt a legkevésbé bánja majd. Ráadásul ha úgy tartja kedvetek, akkor az egész ott létetek alatt senkivel sem kell találkoznotok! Na jó, érkezéskor valakitől át kell vennetek a kulcsot, de mivel a Treehouses összesen 5 apartmanból áll, ezért a meghitt nyugalom a prémium környezetben garantált.

Bőséges étel

A reggeliteket is úgy kapjátok, hogy a figyelmes személyzet szinte észrevétlenül csempészi a Breakfast boxotokat a házatok hídjára minden reggel 8 órakor. Ennek a tartalma jellemzően a friss péksütemény, minőségi felvágottak és sajtok. De van benne zöldség, tej, narancslé, kávé, no és persze joghurt és lekvár – kell ennél több egy ideális napindításhoz?

noszvaj lombház hotel szállás luxus szálloda

Noszvaji lombház hotel

Ja, és itt kiemelnénk, hogy ezeket is 10 méterrel a föld fölött, a magasban, az óriási teraszon fogyaszthatjátok el. Egyébként ha mégis eleged lenne a természetből és/vagy a csendből, esetleg csak nehezen engeded el az ingergazdag külvilágot, akkor Full HD TV és nagy sebességű WIFI is a vendégek rendelkezésére áll.

Ha pedig úgyis ezt a noszvaji szállást választottátok, egy ebédre vagy vacsorára mindenképp ugorjatok be a Nomád Hotel és Glamping éttermébe enni! Érdemes előre asztalt foglalni, ez a hely ugyanis elég felkapott. Nem véletlenül! Annyira jó a konyhája, hogy a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) az egyik tagéttermévé is fogadta.

Látnivalók Noszvaj környékén

Ha pedig az ízletes, gourmet ebéd után még sétálnátok, érdemes ellátogatni a copf stílusban épült de la Motte kastélyba is, aminek az angol kertje is lélegzetelállító!

Ha Noszvaj, akkor a látnivalók is megérnek néhány gondolatot. Aki a környéken van, nehogy kihagyja a noszvaji barlanglakásokat például. Noszvajon megmaradtak az ősi, hagyományos földalatti építészet formái, a dombházak, barlanglakások. Az elmúlt évszázadok folyamán az itt élő emberek a helyi tufakövek könnyebb faraghatóságát használva alakították ki hagyományos lakótereiket a felszínen hullámzó kőzetekben – írja a noszvaj.kornyeke.hu oldal.

Érdekesség, hogy 1862-ben például 64 család, míg 1930-ban is még 70 család lakott a barlangokban életvitelszerűen. A házak belseje úgy nézett ki, mint egy klasszikus parasztház, meszelt falu berendezett szobák, az udvaron állattartásra alkalmas ólak voltak kialakítva. Az itt élő családok önellátók voltak.

Aki Noszvajon látnivalókat akar, annak van még gazdaház és Magtár Üvegtár is, amit megnézhet.

Ezeket olvastad?

Magyar hotel lett a világ egyik legjobbja!

3 látnivaló a világ leggazdagabb országában

Hasonló cikkek

2 Comments

Comments are closed.